Klaipėdoje neatsiranda vietos turistų autobusams

Jau kelintus metus iš eilės uostamiesčio turizmo bendrovės susiduria su problema – atplaukus kruiziniams laivams senamiestyje nėra kur statyti turistus vežiojančių autobusų, rašo „Vakarų ekspresas”.

Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centras (TIC) kartu su bendrovėmis kreipėsi į Klaipėdos savivaldybės Saugaus eismo komisiją su prašymu leisti miesto svečius išlaipinti Teatro aikštėje.

„Vienu metu kruizinių laivų turistus po miestą vežioja 8-10 autobusų. Aikštėje jie stovėtų tik apie 45 minutes, kol turistai vedžiojami po miestą. Kitos patogesnės vietos tiesiog nėra, Danės gatvėje ir prie Jono kalnelio klaipėdiečiai stato automobilius”, – komisiją bandė įtikinti TIC direktorė Romena Savickienė.

Toks pasiūlymas komisijos narių nesužavėjo – Teatro aikštė, jų nuomone, ypač vasaros sezono metu, privalo išlikti reprezentacine vieta.

Turizmo įstaigų atstovų teigimu, kruiziniais laivais atplaukusių svečių laikas, skirtas miesto apžiūrai, yra ribotas, suskaičiuotas beveik minučių tikslumu.

Kruizų keleiviai dažnai būna garbaus amžiaus, neretai ir su fizine negalia, todėl išblaškyti autobusus po visą senamiestį esą ne tik nepatogu, bet taip dar ir rodoma nepagarba miesto svečiams.

Neradusi kitos išeities Saugaus eismo komisija leido kruizinių laivų keleivius atvežusius autobusus statyti Teatro aikštėje.

Turizmo bendrovių atstovai tikino, kad jeigu nebūtų priimtas šis sprendimas, jiems būtų tekę griebtis kraštutinių priemonių – kruizinių laivų turistams nerengti ekskursijų po uostamiestį ir vežti juos tiesiai į Palangą.

Teigiama, esą vietos autobusams Klaipėdoje atsiras apmokestinus automobilių stovėjimą Klaipėdos centre. Greičiausiai jie bus statomi Danės gatvėje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.