Kaune – paroda apie mokslą, studijas ir inovacijas

Šeštadienį Kaune, „Reval Hotel Neris” viešbutyje, veiks tarptautinė paroda „Kaunas – mokslo, studijų ir inovacijų židinys”.

Parodos metu rengiamas ir forumas „Mokslo, studijų ir verslo slėniai – tiltas į žinių visuomenę”, bus pristatomi Kaune kuriami du iš penkių Lietuvos slėnių, – „Santaka” ir „Nemunas”. Forume pranešimus skaitys mokslininkai bei verslo atstovai iš Jungtinės Karalystės, Nyderlandų, Suomijos bei Lietuvos.

Savo naujausius darbus parodoje, kartu su įmonėmis, pristatys ir Kauno technologijos universiteto (KTU) mokslininkai. Šis universitetas, beje, kasmet vykdo daugiau nei pusę visų verslui skirtų Lietuvos mokslo tyrimų. Jų rezultatas – įvairios gamybos technologijų inovacijos, itin svarbios kiekvienai šaliai, siekiančiai ekonominės sėkmės tarptautinėse rinkose.

KTU Telekomunikacijų ir elektronikos fakulteto Elektroninių ir matavimo sistemų katedra kartu su UAB „Selteka” pristatys multifunkcinį kontrolerį, elektrinio dviračio variklio valdymo kontrolerį, armatūros ruošinių formavimo mašiną ir kitus įdomius eksponatus.

Parodoje eksponuojama nemažai medicinos paskirties gaminių. Tai – neinvaziniai smegenų diagnostikos prietaisai, švirkštinių infuzijos siurblių monitoringo sistema ir kita.

Parodos organizatoriai – UAB „Ekspozicijų centras”, KTU, Mokslo ir technologijų parkas – viešoji įstaiga „Technopolis” bei Kauno miesto savivaldybė, renginiui organizuoti skyrusi per 100 tūkst. litų iš miesto biudžeto.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.