Lenktynės vilioja solidžiais prizais

Šiandien Vakarų Lietuvoje prasidės keturias dienas vyksiančios tradicinės daugiadienės tarptautinės jaunių dviračių lenktynės „Auksinės kopos”, į kurias šįmet organizatoriai nepriėmė visų norinčiųjų.

Su žiniasklaidininkais susitikę organizacinio komiteto pirmininko pavaduotojas, dviračių sporto klubo „Helios sport” prezidentas Artūras Gedgaudas ir narys, Klaipėdos dviračių sporto federacijos viceprezidentas Vaclovas Šiugždinis sakė, jog teko atsakyti dviem latvių komandoms, nes viskas apskaičiuota penkiolikai ekipų.

Organizatoriai pasidžiaugė, jog „Auksinės kopos” yra didžiausios jaunių lenktynės Baltijos šalyse.

Į Klaipėdą atvyko ir šiandien prologo rungtimi kovą pradės po dvi komandas iš Estijos, Latvijos, ir Baltarusijos, taip pat kovos rusai, belgai, lenkai, moldavai ir penkios lietuvių komandos.

„Keturias dienas varžysis daugiau nei 100 dviratininkų, – sakė A.Gedgaudas, – tiek dar nėra buvę. Malonu, kad užsienis apie mūsų varžybas žino ir gerai vertina.”

V.Šiugždinis pasidžiaugė, kad rėmėjai įsteigė vertingus prizus: olimpinis čempionas Gintautas Umaras – 5000 litų vertės dviratį, žinomas dviratininkas Vidmantas Žukauskas – ne mažiau brangų titaninį dviračio rėmą.

„Iš viso prizinis fondas ir prizai sudarys apie 20 tūkstančių litų, – rankas trynė V.Šiugždinis. – Apie tokį fondą gali pasvajoti bet kurių jaunių dviračių varžybų organizatoriai.”

Varžybos šiandien prasidės 4,3 km prologu – individualiomis lenktynėmis. Praėjusiais metais įžangą laimėjo Klaipėdoje meistriškumą kėlęs uteniškis Martynas Maniušis. Jis distanciją įveikė per 5 min. 49,89 sek. Absoliučiu nugalėtoju tapo latvis Indulis Bekmanis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.