Naujų mokesčių gali ir nebūti

Palanga šiemet greičiausiai liks be įvažiavimo ir stovėjimo miesto gatvėse mokesčių. Kurorto valdžia sustabdė viešąjį konkursą dėl šių rinkliavų administravimo ir siekia jį nutraukti.

Viešųjų pirkimų tarnybai prie Vyriausybės toks prašymas jau išsiųstas.

„Pagrindinis motyvas, kodėl norime nutraukti konkursą tas, kad užsitęsus pirkimo procedūroms nugalėtojai gali nebespėti pasiruošti mokesčių surinkimui. Visos konkurse norėjusios dalyvauti įmonės apie situaciją informuotos”, – sakė Palangos viešųjų pirkimų tarnybos vyriausiasis specialistas Vaidotas Kaklys.

Kurorto savivaldybės administracijos direktorius Valerijus Kuznecovas pabrėžė, jog tokiu būdu siekiama išvengti ir teisminių ginčų.

„Nenorime sužlugdyti idėjos rinkti šiuos mokesčius. Gal ir atsirastų tarp dvylikos konkurse norinčių dalyvauti įmonių, spėsiančių pasiruošti mokesčių rinkimui, bet ne visos. Pastarosios pyktų, kad sudaromos nelygios sąlygos. Teisminių ginčų neišvengtume, o jie trunka ilgai”, – dėstė V.Kuznecovas.

Kada atsakymą pateiks Viešųjų pirkimų tarnyba prie Vyriausybės, nėra aišku. Vakar prašymo ir konkurso medžiagos ji dar nebuvo gavusi. V.Kuznecovas pripažino, jog konkursas dėl rinkliavų administravimo buvo paskelbtas pavėluotai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.