Lietuvos misijos Irake forma paaiškės po kelių savaičių – KA ministras

Tai, kokia forma Lietuva toliau tęs savo misiją Irake, turėtų paaiškėti po kelių savaičių, teigia krašto apsaugos ministras Juozas Olekas.
„Tęsiame misiją, mes turim ten savo įvairias užduotis. Dėl konkrečių detalių, dėl siuntimo, dėl skaičiaus ir kas kada bus, informuosim vėliau, kai patys galutinai sudėsim taškus.(…) Šiandien daugiau nenorėčiau komentuoti detalių, bet pažadu, kad artimiausiu metu galėsim pasakyti. Mums reikia keleto savaičių suderinti tuos dalykus, kad galėtumėm vienodai, o ne patraukiant po vieną ar kitą žodį paieškoti skirtumų”, – Žinių radijo laidoje „Pozicija” ketvirtadienį kalbėjo J.Olekas.

Sutarimas dėl Lietuvos misijos Irake tęsimo buvo pasiektas trečiadienį vykusio prezidento Valdo Adamkaus, premjero Gedimino Kirkilo ir J.Oleko susitikime.

Anksčiau sprendžiant klausimą dėl tolesnio Lietuvos karių dalyvavimo misijoje Irake prezidento ir KAM vadovo pozicijos buvo išsiskyrę. Nors šalies vadovas drauge su užsienio reikalų ministru yra nutarę pratęsti misiją, KA ministras pareiškė neketinantis pasirašyti įsakymo parengti Irake turintį tarnauti Lietuvos karių būrį LITCON-11.

Premjeras G.Kirkilas taip pat ne kartą pareiškė palaikantis sprendimą siųsti į Iraką dar vieną kovinį karių būrį.

Ketvirtadienį J.Olekas teigė jog dabar pozicijos suderintos, o priėmus galutinį sprendimą, „nebus nei laimėjusių, nei pralaimėjusių”.

Irake lietuviai kartu su amerikiečiais tarnauja JAV pėstininkų divizijos atsakomybės zonoje Al Kuto rajone, į pietryčius nuo Bagdado.

LITCON-10 būryje yra maždaug 40 motorizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis vilkas” Algirdo mechanizuotojo pėstininkų bataliono karių. Į Lietuvą jie grįš gegužės pabaigoje.

Iš viso misijoje Irake dalyvauja 26 valstybės. Lietuva prie jos prisidėjo 2003 metais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.