NSGK patenkintas naujo VSD vadovo darbu – komiteto vadovas

Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas (NSGK), trečiadienį už uždarų durų svarstęs Valstybės saugumo departamento (VSD) praėjusių metų veiklos ataskaitą, teigia įžvelgiantis teigiamus postūmius.
„Aš turiu pasakyti tiek, kad iš tikrųjų atėjus naujam vadovui situacija departamente keičiasi. Aišku, visuomet norisi, kad tai vyktų greičiau, bet yra žmogiškos ir finansinės galimybės ir galų gale nėra taip paprasta. Mes turėjome labai dalykinį pokalbį, daug dalykų tikrai yra negalimi skelbti, bet kad realūs postūmiai į gerąją pusę ir poslinkiai VSD darbe yra su naujo vadovo atėjimu, tai aš tikrai tą komiteto vardu konstatuoju”, – žurnalistams sakė NSGK vadovas Algimantas Matulevičius.

Tačiau NSGK vadovo ir VSD direktoriaus Povilo Malakausko pozicijos sutampa ne visais klausimais. NSGK vadas laikosi nuomonės, kad VSD direktoriaus pavaduotojai, kurie departamente dirbo ir tuomet, kai jam vadovavo susikompromitavęs Arvydas Pocius, turėtų trauktis, P.Malakauskas jų atleisti neketina. A.Matulevičiaus teigimu, Dainius Dabašinskas ir Darius Jurgelevičius turėtų būti atleisti, nes yra „pažeidžiami”.

„Mano nuomonė nesikeičia ir žinau, kad dalies komiteto narių nuomonė nesikeičia – spectarbybos vadovybėje, kurią sudaro vadovas ir jo pavaduotojai, turėtų dirbti nepriekaištingos reputacijos žmonės. Kadangi jei yra kažkokie kabliukai, tas žmogus yra pažeidžiamas”, – žurnalistams sakė A.Matulevičius.

„Visi pokyčiai VSD, įskaitant personalinius, bus daromi tik tuomet, kai tai bus naudinga tiek valstybės saugumui apskritai, tiek VSD. (…) Jeigu aš manyčiau, kad jie (pavaduotojai – BNS) yra pažeidžiami, jie nebedirbtų”, – aiškino P.Malakauskas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.