Siūloma minimalų atlyginimą pakelti iki 1000 litų

Trišalei tarybai bus siūloma minimalų mėnesio atlygį kilstelti iki 1000 litų, o neapmokestinamųjų pajamų minimumą (NPM) – iki 520 litų. Įteisinus šiuos dydžius darbdaviai sutiktų su PVM lengvatų panaikinimu, rašo „Verslo žinios”.

Į birželio viduryje vyksiančio Trišalės tarybos posėdžio darbotvarkę įrašyti klausimą dėl minimalaus mėnesinio atlyginimo (MMA) didinimo pasiūlė profsąjungų atstovai. Nors skaičius, kiek bus siūloma didinti MMA, kol kas neskelbiamas, neoficialiomis žiniomis, profsąjungos su darbdaviais jau pradėjo tartis dėl 1000 litų. Jų atstovai pabrėžia, kad prieš porą metų, 2006 m., Trišalės tarybos užsakymu atliktas tyrimas parodė, jog padidinus MMA iki 1000 litų didesnės žalos smulkiajam ir vidutiniam verslui nebūtų padaryta.

Darbdaviai laikosi nuomonės, kad kiek didėja minimalus atlygis, tiek pat turi didėti ir neapmokestinamųjų pajamų dydis (NPD). Tai reiškia, kad MMA išaugus 200 litų – nuo 800 iki 1000 litų – NPD turėtų kilti nuo 320 iki 520 litų.

Pasak Verslo darbdavių konfederacijos generalinio direktoriaus Dano Arlausko, Trišalėje taryboje atstovaujančio darbdaviams, „padidinus neapmokestinamąsias pajamas laimės mažas pajamas gaunantys žmonės, taigi ir smulkusis verslas”. Jei toks mechanizmas, kai drauge su MMA auga ir NPD, bus įteisintas, darbdavių atstovai pritars PVM lengvatų panaikinimui, nes jos, anot D. Arlausko, naudingiausios ne pramonei, o prekybininkams.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

3 atsiliepimai į "Siūloma minimalų atlyginimą pakelti iki 1000 litų"

  1. NESUPRATAU?

    Čia kur mes randamės ES? Tai toks minimumas turi būti EU? O jei randamies LR/ES/AFRIKA tada tik litais 😡

  2. mina

    Ka bepasakysi:suminkstejo mamuneliai musu valdziai! 💡

  3. idomus

    kada pakels iki 2000 tada tikesis gryztanciu ;d

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.