A. Zuokas siūlo kuro atsargų kaupimą perduoti Vyriausybės žiniai

Liberalų ir centro sąjungos pirmininkas Artūras Zuokas kreipėsi į Vyriausybę su prašymu artimiausiu metu keisti reikalavimus kuro atsargų kaupimui ir jį perduoti Vyriausybės žinion, taip pat keisti reikalavimus degalų kokybės standartams, naujų degalinių steigimo tvarkai bei sustiprinti konkurencijos tarnybų veiklą stebint padėtį degalų rinkoje. Tokius siūlymus A. Zuokas teikia, tikėdamasis, kad šios priemonės padės sumažinti nuolat augančias degalų kainas.

Anot Liberalų ir centro sąjungos pirmininko, maksimalius uždavinius reikia kelti ateičiai, todėl partija siūlo, kad būsimos Vyriausybės programoje atsirastų siekis iki 2015 m. didžiąją dalį energijos gauti iš atsinaujinančių šaltinių. Partijos programoje taip pat siekiama plėsti modernaus viešojo transporto – miestuose ir tarp miestų – tinklus, kad mažėtų gamtą teršiančio individualaus transporto srautai.

„Rasti šalį, kurioje šiuo metu pinga kuras, turbūt neįmanoma, tačiau negalime taikstytis su tuo, kad degalai Latvijoje ar Estijoje – savo naftos perdirbimo gamyklos neturinčiose kaimyninėse valstybėse – kainuoja pigiau”, – tvirtina A. Zuokas. Anot jo, yra už ką kaltinti ir buvusius mūsų derybininkus su Europos Sąjunga, kurie sutiko, kad pereinamieji degalų akcizų kėlimo laikotarpiai būtų trumpesni už latvių ir estų.

Pasak pareiškėjų, degalų kainų augimą galinti stabdyti konkurencija Lietuvos rinkoje yra greičiau simbolinė nei tikra. Be to, Lietuvoje leidžiama prekiauti tokiais degalais, kuriems keliamus kokybės reikalavimus gali atitikti tik tokią įrangą šiuo metu turinti lenkų koncerno „PKN Orlen” valdoma „Mažeikių nafta”, todėl įsivežti pigesnių degalų negalima.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , .

1 atsiliepimas į "A. Zuokas siūlo kuro atsargų kaupimą perduoti Vyriausybės žiniai"

  1. Ernestas.luk

    Teisingai Zuokas masto,nes as perku is Kaliningrado srities atveztu benzu.Ir normaliai masina vaziuoja.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.