Sardinijoje – unikali lietuvių pergalė

Vytautas Baranauskas su šturmanu Gediminu Celiešiumi Sardinijoje paragavo pasaulio ralio čempionato pergalės skonio. Ekipažas nugalėjo „Ford Fiesta Trophy International” ir N3 klasėse, o nuo absoliutaus nugalėtojo Sebastieno Loebo atsiliko palyginti nedaug.

„Padarėme viską, ką galėjome. Kartu su savo šturmanu G.Celiešiumi esame labai patenkinti sezoną pradėję pergale. Juolab kad ji iškovota ne taip lengvai, kaip kad galima būtų pamanyti pažvelgus į pasibaigusio ralio rezultatų suvestinę. Tačiau pergalė yra pergalė, ir mums ji neabejotinai suteiks daugiau jėgų ir pasitikėjimo kituose čempionato etapuose, kurių batalijos baigsis tik gruodžio pradžioje Velse,” – dar neišjungęs po pasibaigusių varžybų pergalę lietuvių ekipažui leidusio pasiekti „Ford Fiesta ST” automobilio variklio, telefonu kalbėjo Sardinijoje (Italija) įvykusio ralio pasaulio čempionato (WRC) „Ford Fiesta Trophy International” ir N3 klasių nugalėtojas kaunietis V.Baranauskas.

Lietuvių ekipažas kartu su kitais Sardinijos ralio dalyviais sėkmingai įveikė sunkų 1040,350 kilometro ilgio maršrutą, kurį sudarė 17 greičio ruožų – bendras ilgis – 344,730 kilometro. Visa jų kelio danga – žvyras.

V.Baranauskas ir G.Celiešius visus greičio ruožus nuvažiavo per 4 val. 46 min. 55,5 sek. Šis rezultatas jiems garantavo ne tik nugalėtojų vardus dviejose klasėse, bet ir aukštą 25-ąją bendrosios įskaitos vietą. Nuo Sardinijos ralio absoliučios įskaitos laimėtojo, „Citroen” lyderio Sebastieno Loebo lietuviai atsiliko 49 min. 38,3 sek.

Kauniečiams, užėmusiems 25-ąją absoliučios įskaitos vietą, labai mažai trūko iki dar vienos aukštumos – rekordo bendrojoje ralio įskaitoje, pasiekto sportininkų, rungtyniaujančių „Ford Fiesta Trophy International” klasėje. Mat pernai šios klasės čempionu tapęs britas Barry Clarkas Portugalijoje yra finišavęs 24-oje pozicijoje.

V.Baranauskas ir G.Celiešius, pirmojo etapo lenktynėse iškovoję 10 įskaitinių taškų, daugiau nei įtikima 13 min. persvara pralenkė artimiausią varžovą, šios klasės antrąjį prizininką Burcu Cetinkayą ir dar didesne persvara – trečiosios vietos laimėtoją Koray Murgatoglu.

Lietuviams dar bandę įkąsti Emre Yurdakul ir Deniso Gorodetskiy ekipažai paskutinę ralio dieną pateko į avariją ir finišo nepasiekė.

Kitos pasaulio ralio čempionato (WRC) „Ford Fiesta Trophy International” klasės antrojo etapo lenktynės, kuriose dalyvaus ir čempionato lyderiai V.Baranauskas ir G.Celiešius, birželio 13-15 dienomis vyks Turkijoje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.