Kandidatas į švietimo ir mokslo ministrus savo pozicijos dėl aukštojo mokslo reformos keisti nežada

Socialdemokratų partijai vis garsiau reiškiant abejones dėl premjero Gedimino Kirkilo pasiūlyto kandidato į švietimo ir mokslo ministrus Algirdo Monkevičiaus, šis teigia ir toliau nekeisiantis savo išsakytos neigiamos nuomonės apie planuojamą aukštojo mokslo reformą.
„Šiuo požiūriu nieko nesiruošiu ir negaliu keisti, nes man atrodo, jis yra teisingas. Pirmiausiai manau, kad ši reforma yra būtina, ir jos siekiai yra teisingi. Tačiau nepriimtina yra tai, kokiu keliu to siekiama”, – BNS antradienį sakė A.Monkevičius.

Anot jo, dabartiniame reformos variante labiausiai kritikuotinos universitetų valdymo pertvarkos, kurios jau dabar strigdo reformą. Pasak A.Monkevičiaus, reikėtų spręsti ir finansavimo – studijų prieinamumo ir kokybės santykio problemą.

„Paskelbta, kad tik ketvirtadaliui studentų bus laiduojamas nemokamas mokslas. Tai kelia ne tik abejones, bet rimtą susirūpinimą. Mano nuomone, tai pavojingas kelias. Norima neišsprendus kokybės klausimo, perkelti pertvarkos naštą ant studijuojančių žmonių pečių”, – kalbėjo A.Monkevičius.

Tuo tarpu premjeras G.Kirkilas, pasak dienraščio „Lietuvos žinios”, socialdemokratų partijos prezidiumo posėdyje aiškinęs, jog jo į ministrus pasiūlytas kandidatas prieš reformą nebesišiauš.

„A.Monkevičius įsigilins ir neprieštaraus. Jis turbūt nesekė situacijos dėl šito įstatymo, nes to dalyko, kuriam jis prieštarauja, nebesiūlome”, – aiškino socialdemokratų pirmininkas.

Tačiau A.Monkevčius antradienį interviu BNS dar kartą pakartojo, kad planuojama reforma yra netinkama ir ją reikėtų koreguoti.

„Dabar visi susigrūdę į universitetus, jų skaičių norima riboti pinigais. Tačiau taip įtampą tik dar labiau didinsime. Reikia visiems sukurti patrauklias mokslo vietas, tačiau dabar tai palikta antram, trečiam plane”, – kalbėjo A.Mokevičius.

Anot A.Monkevičiaus, tapęs ministru jis dar kartą peržiūrėtų studijų reformą, probleminius klausimus aptartų su visomis suinteresuotomis grupėmis.

„Jei būčiau ministru, turėčiau rimtai užsiimti darbu, reikėtų dar kartą kviesti visas suinteresuotas grupes, nevyriausybines organizacijas kaip lygiateisius partnerius, rengti platesnę diskusiją. Nes be visuomenės sutarimo ir grupės konsensuso nejudėsim į priekį”, – kalbėjo kandidatas į švietimo ir mokslo ministrus.

„Tai neprieštarauja, mano galva, ir prezidento pozicijai, kad reforma turėtų vykti sparčiau. Aš siūlau kelią, kuris būtų labiau priimtinas daugeliui žmonių, visai visuomenei, ir kuris netgi spartesnis būtų”, – sakė jis.

Prezidentui A.Monkevičiaus kandidatūra buvo pateikta praėjusios savaitės pradžioje.

Pagal Konstituciją, ministrus skiria ir atleidžia prezidentas premjero teikimu.

Jei bus paskirtas ministru, A.Monkevičius Vyriausybė dirbs maždaug pusmetį – po spalio 12-ąją vyksiančių Seimo rinkimų bus formuojamas naujas ministrų kabinetas.

Ankstesnė švietimo ir mokslo ministrė, socialdemokratė Roma Žakaitienė iš posto nutarė trauktis po to, kai politikai ilgą laiką nesutarė dėl atlyginimų kėlimo streikuoti pasiryžusiems pedagogams.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Kandidatas į švietimo ir mokslo ministrus savo pozicijos dėl aukštojo mokslo reformos keisti nežada"

  1. Uz A. Monkeviciu

    Monkevivius yra zmogus, kokiu reikia kuo daugiau valdzioje. Jis nori dirbti zmoniu naudai, padeti Lietuvos vaikams. Lietuvos vaikai yra Lietuvos ateitis. Girdejau prezidento Adamkaus pasakima del Monkeviciaus nepritarimo mokslo reformai. Sunku suprasti kam sis prezidentas dirba…..?????, o gal sedi keno nors kiseneje…..????
    Lietuvos pedagogai irgi ziuri tik i savo kisenes. Kas liecia ju algas, tai po kiekvieno parasyto straipsnio daugybe atsiliepimu / komentaru, o kas liecia rinkima mokslo vadovo nera nei vieno komentaro. Atrodo, kad visi mokytojai gali ir toliau gyventi vadovaujant siai valdziai. Jeigu taip. tai Lietuvos pedagogai nera verti supuvusio cento.
    Vien streikais ilgai negalesite savo kisenes papildyti, kad galetumet patogiau gyventi, kad nereiketu svetur vaziuoti darbo ieskoti. Turite padeti tokiems, kaip Monkeviciui buti jusu vadovu. Turite patys dirbti Lietuvos valdzios pakeitimui ir mokyti Lietuvos vaikus tapti Lietuvos pasidziavimu. Mokitoju pareiga yra mokinti Lietuvos vaikus ivertinti tokius zmones, kaip Monkevicius ir remti savo atsiliepimais / komentarais.
    Asmeniskai nepazistu p. A. Monkeviciaus, bet sekant musu valdzios darbus, jis yra labai tinkamas buti mokslo vadovu, nes pats yra pedagogas.
    Ne taip kaip Oleka is profesijos yra medicinos daktaras,o partija padare ji sautuvu ir pistonu zinovu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.