Teniso nykštukė iš Belgijos baigė savo nuotykį

Teniso nykštukei atsibodo galynėtis su visa galva aukštesnėmis varžovėmis. Belgė Justine Henin praėjusią savaitę pribloškė visą teniso pasaulį – pirmoji pasaulio raketė paskelbė baigianti karjerą.

Pasiekė viską, ko norėjo

„Tai puikaus nuotykio pabaiga, bet apie pasitraukimą galvojau jau ilgą laiką”, – trečiadienį spaudos konferencijoje visiškai ramiai pareiškė 25 metų J.Henin.

Aplinkiniai šią žinią sutiko visiškai kitaip: tenisininkės treneris Carlosas Rodriguezas sunkiai tramdė ašaras, teniso gerbėjai kraipė galvas, o belgės varžovės ir ekspertai lyg susitarę tvirtino – tai lyg perkūnas iš giedro dangaus.

Dar prieš kelias savaites J.Henin tinklalapyje pranešė, kad yra sveika ir treniruojasi visa jėga. Kitaip tariant, rengiasi kitą savaitę prasidedančiam atvirajam Pranzūcijos čempionatui, kuriame triumfavo trejus pastaruosius metus.

Nepraėjo nė savaitė ir J.Henin paskelbė, kad palieka didįjį tenisą. „Pajutau, kad praėjusių metų baigiamasis turnyras Madride buvo mano karjeros viršūnė. Visą laiką mane į priekį vedė emocijos, o dabar galutinai supratau, kad nebeturiu iš kur semtis motyvacijos. Tenise pasiekiau viską, ko norėjau. Esu viską ap­svarsčiusi ir manau, kad tai teisingas sprendimas”, – tikino J.Henin.

Ji tapo pirmąja tenisininke, kuri karjerą baigė būdama pasaulio reitingo viršūnėje. Per devynerių metų karjerą belgė pirmąja pasaulio rakete buvo daugiau kaip 100 savaičių, o iš viso laimėjo 41 turnyrą. Septyni iš jų – „Grand Slam” serijos.

Dirbo dvigubai sunkiau

„Kaip norėčiau, kad mane prisimintų? Kaip kitokią – mažą žaidėją, kuri mesdavo iššūkius didesnėms ir stipresnėms varžovėms”, – interviu Prancūzijos sporto laikraščiui „L’Equipe” sakė J.Henin.

Vos 167 cm ūgio belgė buvo tikra teniso nykštukė. O prieš ją kitoje tinklo pusėje nuolat būdavo Marija Šarapova (188 cm), Ana Ivanovič (183), Jelena Jankovič (177), seserys Venus (186) ir Serena Williams (175).

Įveikti šias varžoves J.Henin padėdavo neprilygstama technika, bet labiausiai – psichologinė tvirtybė ir valia. Teniso ekspertai čia ieško belgės pasitraukimo priežasčių.

„Ji turėjo dirbti dvigubai sunkiau už kitas merginas. Kai kitoms užtekdavo žingsnio, Justine reikėdavo žengti du, – komentavo JAV teniso legenda, 18-os „Grand Slam” titulų laimėtoja Chris Evert. – Tenisas prarado neįtikimai universalią žaidėją, dalį širdies ir sielos.”

„Tai labai liūdna žinia tenisui. Mano nuomone, Justine Henin buvo išskirtinė žaidėja ne tik pastarąjį dešimtmetį, bet ir per visą teniso istoriją”, – įsitikinęs buvęs garsus Švedijos tenisininkas Matsas Wilanderis.

Užtrenkė duris galutinai?

„Galvojau padaryti pertrauką, o po to sugrįžti. Žinau, kad pasiilgsiu žmonių ir tam tikrų dalykų, bet neketinu persigalvoti – tenisą palieku visam laikui. Apsispręsti man prireikė nemažai drąsos, bet dabar jaučiu palengvėjimą”, – užtikrino viena geriausių visų laikų tenisininkių.

Iš teniso 19,5 mln. dolerių uždirbusi J.Henin dar negalėjo pasakyti, ką veiks toliau: „Man tai – lyg nauja pradžia. Tenisininkė Justine Henin baigė savo gyvenimą. Dabar savąjį pradeda moteris Justine Henin.”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.