Lietuva kartu su ES, Lotynų Amerikos ir Karibų šalimis įsipareigojo ieškoti naujų būdų skurdui mažinti

Lietuva kartu su Europos Sąjungos, Lotynų Amerikos ir Karibų šalimis priėmė deklaraciją, kurioje įsipareigojo ieškoti naujų būdų ir naujų finansavimo mechanizmų skurdui bei socialinei atskirčiai mažinti.
Deklaraciją 60-ties valstybių atstovai priėmė Peru sostinėje Limoje vykusiame Penktajame Europos Sąjungos ir Lotynų Amerikos bei Karibų šalių viršūnių susitikime, kuriame Lietuvai atstovavo užsienio reikalų ministras Petras Vaitiekūnas.

Dokumente šalys taip pat įsipareigojo mažinti anglies dvideginio emisijas bei didinti biokuro ir savaime atsinaujinančių energijos šaltinių pajėgumą savo valstybėse, pranešė URM.

Susitikime P.Vaitiekūnas pristatė sėkmingą Lietuvos demokratinių reformų patirtį ir pažymėjo, kad egzistuoja glaudus ryšys tarp skurdo mažinimo ir demokratijos bei efektyvaus viešojo administravimo.

Ministras pabrėžė, kad Lietuva vykdo įsipareigojimus mažinti taršą ir anglies dvideginio emisijas, imasi iniciatyvų atkurti miškus ir užtikrinti efektyvų energijos naudojimą.

ES ir Lotynų Amerikos bei Karibų šalių strateginė partnerystė plėtojama nuo 1999 metų. Abu regionus sieja bendri tikslai žmogaus teisių, demokratijos, gero valdymo, daugiašališkumo ir socialinės sanglaudos srityse.

ES yra didžiausias investuotoja ir pagalbos plėtrai tiekėja Lotynų Amerikos ir Karibų regione bei viena svarbiausių regiono prekybos partnerių, šioje srityje atsiliekanti tik nuo JAV.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.