Rusijos apokaliptinės bendruomenės narius iš urvo išginė lavonų smarvė

Rusijoje paskutinius apokaliptinės bendruomenės narius penktadienį iš urvo, kuriame jie šešis mėnesius laukė pasaulio pabaigos, išginė nuodinga lavonų smarvė, pranešė pareigūnai.
Aštuonios moterys ir vienas vyras pagaliau išėjo iš urvo, esančio prie vieno kaimo Penzos srityje, 560 km į pietryčius nuo Maskvos, sakė vietos prokuratūros atstovė Tatjana Ostrovskaja.

„Radus dviejų moterų lavonus, paskutiniai devyni žmonės išlindo į paviršių, – sakė ji. – Tiriame lavonus ir aiškinamės, ar iškelti kriminalinę bylą”.

Naujienų agentūra „Interfax” citavo vietos pareigūną Vladimirą Provotorovą, sakiusį, kad visi žmonės iš urvo išėjo dėl „realios nusinuodijimo toksiškomis lavonų dujomis grėsmės”. Urve iro dviejų šios bendruomenės narių lavonai.

Pasak pareigūno, visų išėjusių žmonių būklė yra patenkinama.

Šie žmonės priklauso ultraortodoksiškai atskilusiai bendruomenei, kuriai vadovauja Piotras Kuznecovas, pernai lapkritį liepęs sekėjams užsidaryti urve ir laukti pasaulio pabaigos.

Pats P.Kuznecovas laukė žemės paviršiuje, o vėliau buvo nuvežtas į psichiatrijos ligoninę.

Iš pradžių urve užsidarė 35 bendruomenės nariai, kurie grasino susisprogdinti, jei įsikištų pareigūnai.

Tačiau po žiemos, balandžio 1-ąją, 14 sekėjų, įskaitant visus keturis vaikus, išėjo į paviršių, nes jų požeminio prieglobsčio dalis dėl sniego tirpsmo vandens įgriuvo. Tai jie palaikė Dievo ženklu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.