Transporto lengvatomis galės naudotis daugiau žmonių

Nuo šių metų liepos 1 dienos papildomos lengvatos numatomos mokiniams ir studentams vasaros atostogų metu bei pensinio amžiaus žmonėms nuo 65 metų, o nuo 2009 m. sausio 1 d. – ir į darbą kaimuose ir miesteliuose vykstantiems slaugytojams bei socialiniams darbuotojams.

Vyriausybė penktadienį nutarė iš esmės pritarti Transporto lengvatų įstatymo pakeitimams. Vyriausybės nutarimas dėl įstatymo pakeitimo bus teikiamas svarstyti Seimui.

Papildomos lengvatos būtų teikiamos tiems kaimuose ir miesteliuose dirbantiems slaugytojams ir socialiniams darbuotojams, kurie važiuoja į darbą iki 40 kilometrų ir atgal vietinio (priemiestinio) reguliaraus susisiekimo autobusais, tolimojo reguliaraus susisiekimo autobusais, keleiviniais traukiniais bei reguliaraus susisiekimo laivais ir keltais.

Įstatymo pataisose taip pat numatoma, kad šeimos, auginančios neįgalų vaiką (įvaikį) iki 18 metų, kuriam nustatytas specialusis nuolatinės slaugos poreikis, vieną kartą per 6 metus turės teisę gauti iki 32 MGL dydžio lengvųjų automobilių įsigijimo ir jų techninio pritaikymo išlaidų kompensaciją.

Vyriausybės nutarimas dėl įstatymo pakeitimo bus teikiamas svarstyti Seimui.

Pagal šiuo metu galiojantį Transporto lengvatų įstatymą iš valstybės ir savivaldybių biudžetų vežėjams kasmet skiriama apie 200 mln. litų kompensacijų už lengvatinį keleivių vežimą. Numatoma, kad įsigaliojus minėtoms įstatymo pataisoms, papildomoms naujoms lengvatoms socialiniams darbuotojams suteikti reikėtų apie 1,7 mln. litų, slaugytojams – apie 4 mln. litų, iš viso 5,7 mln. litų valstybės biudžeto lėšų per metus.

Papildomos lėšos kompensuoti transporto lengvatas vyresniems kaip 65 metų amžiaus žmonėms bei mokiniams ir studentams vasaros atostogų metu, taip pat lengvųjų automobilių įsigijimo ir jų techninio pritaikymo išlaidų kompensacijoms šių metų valstybės biudžete jau yra numatytos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.