G. Kirkilas Kirgizijoje pasirašė deklaraciją ir tris sutartis

Lietuvos Premjeras Gediminas Kirkilas ir Kirgizijos Premjeras Igoris Čudinovas nutarė įkurti tarpvyriausybinę bendradarbiavimo komisiją. Abiejų šalių Vyriausybių vadovai taip pat pasirašė bendrą deklaraciją ir tris sutartis – Investicijų skatinimo ir apsaugos, Pajamų ir kapitalo dvigubo apmokestinimo išvengimo bei Mokesčių slėpimo prevencijos.

Pasak G. Kirkilo, tai paskatins valstybių ekonominį bendradarbiavimą ir padės išnaudoti prekybos potencialo galimybes. Premjero nuomone, skatinant Lietuvos ir Kirgizijos ekonominį bendradarbiavimą didesnį dėmesį reikia skirti ekonominių konsultacijų, verslo misijų ir specializuotų verslo parodų organizavimui.

Vyriausybės spaudos biuras informavo, kad premjerų susitikime taip pat aptarti bendradarbiavimo transporto srityje ir kiti klausimai. Lietuvos Premjeras pasiūlė pasinaudoti šalies patyrimu vykdant armijos reformą ir rengiant kariuomenės specialistus, taip pat prisijungti prie Afganistano Goro provincijos atkūrimo misijos, kuriai vadovauja Lietuva.

Krašto apsaugos ministras Kirgizijoje pasirašė sutartį dėl bendradarbiavimo gynybos srityje.

Ketvirtadienį G. Kirkilas taip pat dalyvavo Lietuvos ir Kirgizijos verslo forume.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.