Teismas atmetė tarybos nario A.Butkevičiaus skundą dėl nušalinimo nuo komiteto pirmininko pareigų

Vilniaus apygardos teismas ketvirtadienį atmetė Vilniaus miesto savivaldybės nario Audriaus Butkevičiaus skundą dėl jo nušalinimo nuo Sveikatos ir aplinkos apsaugos komiteto pirmininko pareigų.
Teismas paskelbė, kad A.Butkevičius nu šių pareigų laikinai nušalintas teisėtai ir pagrįstai.

Kadangi apygardos teismo nutartis yra galutinė ir neskundžiama, nuo šių pareigų ,,tvarkietis” bus nušalintas mažiausiai iki liepos 25-osios.

Politikas teigia nesuprantąs, kaip jo vadovavimas komisijai gali būti kenksmingas šiandieninei valdžiai.

A.Butkevičiui pareikšti įtarimai dėl galimo kito tarybos nario, konservatoriaus Vido Urbonavičiaus papirkimo balsuojant už Olego Gluchovo kandidatūrą.

Įtariama, kad „tvarkietis” A.Butkevičius konservatoriui V.Urbonavičiui praėjusių metų rugpjūčio pabaigoje savo kabinete savivaldybės pastate davė 5 tūkst. litų kyšį už tai, kad pastarasis balsavo už „tvarkiečio” O.Gluchovo paskyrimą sutarties su bendrovės „Vilniaus pramogų parkas” vykdymo priežiūros komisijos pirmininku.

Tai yra užfiksavusi Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

A.Butkevičiui yra paskirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

„Ir jūs brangieji, ar galit kas nors patikėt, kad aš duočiau ką nors konservatoriui? Visa tai yra pati gryniausia nesąmonė ir kvailystė, konservatorių padaryta prieš rinkimus”, – įtarimus su ironija trečiadienį po V.Urbonavičiaus apklausos teisme komentavo A.Butkevičius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.