Politikus įsuko rietenos

Artėjant Seimo rinkimams Klaipėdos politikai ėmėsi skaičiuoti vieni kitų nuodėmes ir siundyti komisijas.

Įtaria korupcija

Miesto tarybos konservatorių frakcijos seniūnas Naglis Puteikis kreipėsi į savivaldybės Antikorupcijos komisiją, prašydamas išaiškinti, ar skaidriai atliekama Danės krantinių rekonstrukcija.

Pareiškime teigiama, jog 2005 metais Rimantas Taraškevičius be tarybos pritarimo pasirašė sutartį, kuria didžiąją dalį krantinių perdavė valdyti ir naudoti bendrovei „Klaipėdos laivų remontas”.

„Krantinių rekonstrukcijai naudojamos ir ES struktūrinių fondų lėšos. Jai pasibaigus, rezultatais naudosis ne miestiečiai, bet privačios įmonės”, – tvirtinama pranešime. N.Puteikis įsitikinęs, kad daugiau kaip 40 mln. litų kainuosiantis projektas vykdomas neskaidriai.

„Kaip galima nesikarščiuoti, kai klaipėdiečių turtą atiduoda pelningai dirbančiai įmonei. Negalima plauti ES lėšų, nes mums apskritai nutrauks paramą. Turi būti tvarka”, – rėžė jis.

Konkurso dar nebuvo

Apie oponento pareiškimą R.Taraškevičius teigė vakar sužinojęs iš žurnalistų. Jis N.Puteikio kaltinimus pavadino priešrinkimine viešųjų ryšių akcija.

„Jokių sutarčių nepasirašiau, nes neturiu tam įgaliojimų. Nenoriu šio žmogaus įžeisti, bet jo galvoje pilna priešų ir fantazijų. Viskas, kas daroma naudingo miestui, jam kelia įtarimų. Neįtiko nei šiaurinio išvažiavimo kelio statybos, nei Tiltų gatvės rekonstrukcija, nei miestui svarbūs projektai”, – piktinosi meras.

Jis tvirtino, kad krantinių nevaldo jokia privati bendrovė. Krantines prižiūrėsianti įmonė viešo konkurso būdu bus išrinkta tik kitą vasarą, baigus rekonstrukciją.

Išrinkti operatorių savivaldybę įpareigojo sutartis dėl finansinės ES paramos. Bendrovės „Klaipėdos laivų remontas” direktorius Alvydas Butkus patvirtino, kad jokių slaptų sutarčių su meru pasirašyta nebuvo.

„Krantinės priklausė ir dabar priklauso savivaldybei. Ji jas prižiūri ir tvarko”, – sakė jis.

N.Puteikį svarstys dėl etikos

Neretai konfliktų sūkuryje atsiduriantis N.Puteikis nukreipė ugnį ir į save. Pirmadienį savivaldybės Etikos komisija spręs, kaip nubausti N.Puteikį už neva neetišką elgesį tarybos posėdžio metu, kai Ūkio departamento vadovą Alfonsą Šimkų išvadino vagimi, ir šiurkščiai įžeidinėjo vicemerę Juditą Simonavičiūtę.

N.Puteikis vakar neabejojo, kad jo elgesio svarstymas Etikos komisijoje – atsakas į nuoseklią ir aktyvią Ūkio komiteto, kuriam vadovauja, veiklą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.