Clinton laimėjo Vakarų Virdžinijoje ir žada nesitraukti iš kovos

Hillary Clinton (Hilari Klinton) antradienį Vakarų Virdžinijos pirminiuose rinkimuose didele persvara įveikė Baracką Obamą (Baraką Obamą) ir žadėjo tęsti kovą dėl Demokratų partijos kandidato statuso, nors jai tikriausiai nebepavyks jo aplenkti.
H.Clinton gavo dvigubai daugiau balsų už B.Obamą, ir tai parodė, kad afroamerikiečių senatoriui sunku patraukti savo pusėn baltuosius darbininkų klasės rinkėjus, kurie per lapkritį įvyksiančius prezidento rinkimus vaidins svarbų vaidmenį.

„Jūs niekad nesitrauksite ir aš nesitrauksiu, – per savo pergalės mitingą džiūgaujantiems šalininkams sakė senatorė H.Clinton. – Yra tokių, kurie norėjo nutraukti šias varžybas. Esu dar ryžtingiau nei bet kada nusiteikusi tęsti kampaniją, kol kiekvienas bus išnaudojęs savo šansą priversti išgirsti jo balsą”.

Ši užuomina turbūt reiškia, kad ji dalyvaus visuose penkiuose likusiuose balsavimuose.

Neturtingoje, kalnuotoje Vakarų Virdžinijoje suskaičiavus 56 proc. balsų buvo paskelbta, kad H.Clinton gavo 65 proc., o B.Obama – 28 proc. balsų.

Tačiau ši valstija į partijos suvažiavimą, kurio metu ir bus oficialiai išrinktas jos kandidatas į prezidentus, siunčia tik 28 iš 2 025 nominacijai būtinų delegatų, todėl šios pergalės nepakanka. B.Obama pirmauja visais atžvilgiais – pagal suvažiavimo delegatų skaičių, laimėtų balsavimų skaičių, gautų balsų skaičių ir vadinamųjų superdelegatų, kurie suvažiavime balsuos savo nuožiūra, skaičių.

H.Clinton buvo linkusi taikytis su savo varžovu. „Labai žaviuosi senatoriumi Obama”, – sakė ji ir pridūrė, kad lapkritį rems savo partijos iškeltą kandidatą.

Tačiau ji taip pat pareiškė mananti, kad yra geriausia kandidatė lapkričio mėnesį varžytis su respublikonu Johnu McCainu (Džonu Makeinu).

MSNBC atlikta balsavusiųjų apklausa parodė, kad už H.Clinton balsavo 68 proc. baltųjų rinkėjų, o už B.Obamą – 28 procentai. Be to, už buvusią pirmąją ponią balsavo 72 proc. tų rinkėjų, kurie uždirba mažiau nei 50 tūkst. dolerių, o jos varžovas savo pusėn patraukė 24 proc. tokių rinkėjų.

Kol Vakarų Virdžinijos balsai nesuskaičiuoti, B.Obama buvo užsitikrinęs 283 „superdelegatų”, o H.Clinton – 272 „superdelegatų” paramą, skelbia interneto svetainė „RealClearPolitics”. Iš viso, įskaitant per valstijų balsavimus išrinktus delegatus, B.Obamą per suvažiavimą jau turi paremti 1 874 delegatai, o buvusią pirmąją ponią – 1 698 delegatai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.