V. Boreikienė prašo skirti ES lėšų Kauno „Girstučio” kultūros ir sporto centro baseino renovavimui

Seimo narė Violeta Boreikienė kreipėsi į Ministrą Pirmininką Gediminą Kirkilą bei ūkio ministrą Vytą Navicką dėl Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų skyrimo Kauno „Girstučio” kultūros ir sporto centro baseino renovacijai.

„Girstučio” sporto centro baseinas yra įtrauktas į strateginių sporto objektų sąrašą ir atitinka visus reikalavimus ES struktūrinių fondų paramai gauti, tačiau jau antrus metus jokie sprendimai nėra priimami”, – rašoma Seimo narės rašte Vyriausybės atstovams.

V. Boreikienė prašo Vyriausybės vadovą ir ūkio ministrą atkreipti dėmesį į tai, kad Kauno „Girstučio” kultūros ir sporto centro baseinas yra vienintelis Lietuvoje, atitinkantis visus reikalavimus rengti sportininkus pasaulio, Europos ir olimpinėms žaidynėms, jame taip pat galima rengti visų lygių sporto varžybas. Politikė pastebi, kad Lietuva neturi nė vieno plaukimo baseino, atitinkančio šiuos reikalavimus.

„Manau, kad yra tikslinga sporto šakų plėtrą vykdyti vadovaujantis regioniniu principu ir nesutelkti plaukimo sporto bazių kūrimo sostinėje, taip sudarant lygias galimybes įvairių šalies miestų jaunimui užsiimti profesionaliu ar mėgėjišku sportu”, – tvirtina Seimo narė V. Boreikienė.

Politikė klausia, kodėl yra vilkinama priimti sprendimus dėl Europos Sąjungos struktūrinių fondų paramos skyrimo visus reikalavimus atitinkančio Kauno „Girstučio” kultūros ir sporto centro baseino renovacijai. Seimo narė taip pat prašo imtis visų priemonių, kad, vadovaujantis regioniniu principu, plaukimo sporto bazė būtų kuriama Kauno mieste.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.