Teismas apklausia konservatorių V.Urbonavičių

Vilniaus miesto 2-ojo apylinkės teismo ikiteisminio tyrimo teisėjas posėdyje trečiadienį liudytoju apklausia konservatorių, Vilniaus tarybos narį Vidą Urbonavičių.
Šia apklausa siekiama užtvirtinti jo parodymus ikiteisminiame tyrime dėl galimo mėginimu jį papirkti. Įtarimai dėl to yra pareikšti tvarkiečiams – buvusiam Vilniaus vicemerui Evaldui Lementauskui ir tarybos nariui Gintarui Kazakui.

Pastarieji yra suimti. Įtariamieji taip pat yra atvežti į teismo posėdį. Suimtuosius lydėjo kaukėti teisėsaugos pareigūnai.

Bylos duomenimis, pernai lapkritį ir gruodį tuometinis Vilniaus vicemeras kavinėje kelis kartus buvo susitikęs su konservatoriumi V.Urbonavičiumi ir prašė politinės paramos.

E.Lementauskas baiminosi, kad tarybos posėdyje jam bus surengta interpeliacija, todėl susitikęs su V.Urbonavičiumi prašė nebalsuoti už nepasitikėjimą. Už tai konservatoriui buvo pažadėta 140 tūkst. litų. Jeigu jo balsas būsiąs naudingas, pažadėta duoti daugiau pinigų.

Kyšio siūlymui V.Urbonavičiui įtariamas ir G.Kazakas. G.Kazakas įtariamas konservatoriui net tris kartus siūlęs paimti didelės vertės kyšį.

Tarybos narys su V. Urbonavičiumi derybas pradėjo dar praėjusių metų rugsėjį.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.