Neblaivus vairavęs Seimo narys V.Orechovas neteko teisės vairuoti ir gavo baudą

Už vairavimą neblaiviam Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas trečiadienį pinigine bauda ir teisės vairuoti atėmimu nubaudė Seimo narį Vladimirą Orechovą.
Teismas politikui skyrė 2 tūkst. 500 litų piniginę baudą ir 9 mėnesiams atėmė teisę vairuoti.

,,Nežinau ką darysiu – gal dviračiu važiuosi, arkliu, o gal oro balioną įsigysiu. Juk pareigą atlikti reikia”, – paklaustas žurnalistų, kaip vyksiąs į darbą atsakė Seimo narys.

Jis taip pat stebėjosi sankcijų griežtumu. 850 litų Seimo už mašinos saugojimą aikštelėje. Kai V.Orechovas buvo sulaikytas, jo automobilis buvo pastatytas į aikštelę. Tokią tvarką numato įstatymai.

,,Paprastam žmogui tai būtų dideli pinigai”, – sakė jis.

Apsvaigęs V.Orechovas įkliuvo vasario pabaigoje Vilniuje. Tuo metu jis teigė, kad už vairo sėdęs ne girtas, o apsvaigęs nuo vaistų.

Politikas pripažino, kad vakare išgėrė draugo gimtadienyje, tačiau, anot jo, ne tiek, kad jo kraujyje būtų rasta pusantros promilės alkoholio.

V.Orechovas sakė užtrukęs draugo gimtadienyje nusprendė nuvaryti automobilį į netoliese esančią stovėjimo aikštelę. „Norėjau nuvaryti mašiną į stovėjimo aikštelę, kuri yra už kelių metrų nuo draugo namų. Taip ir išėjo”, – pasakojo Seimo narys.

V.Orechovas atsisakė pūsti į alkotesterį, anot jo paties todėl, jog tai būtų buvę nehigieniška. Vilniaus Priklausomybės lygų centre seimūnui nustatytas vidutinis girtumo laipsnis. Politikui grėsė bauda iki 3 tūkst. litų bei jis gali netekti vairuotojo pažymėjimo trims metams.

Pagal sugriežtintas Kelių eismo taisykles, už vairavimą išgėrus kaltininkas galėjo gauti ir iki 30 parų arešto.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.