„Žalgiris” žingsniu lenkia varžovą

Namų sienos Vilniaus „Lietuvos rytui” nepadėjo. Čempionų titulą ginantis Kauno „Žalgiris” sostinėje per trečiąsias daug aistrų ir emocijų sukėlusias Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo rungtynes po pratęsimo 91:90 palaužė šeimininkus ir serijoje iki keturių pergalių išsiveržė į priekį 2:1.

„Žalgiriui” tai buvo pirmoji pergalė šį sezoną „Siemens” arenoje. Ketvirtosios finalo rungtynės šiandien bus žaidžiamos Kaune.

Tylos minutė.
Prieš rungtynes tylos minute buvo pagerbtas po sunkios ligos išvakarėse miręs ilgametis „Lietuvos ryto” komandos fizinio rengimo treneris Juozas Šapalas. Nepaisydamas užklupusios ligos J.Šapalas iš komandos nesitraukė – darbavosi, kiek pajėgė. „Lietuvos ryte” J.Šapalas dirbo nuo klubo įkūrimo – 1997 metų. Tačiau daugiausia savo gyvenimo metų specialistas paskyrė lengvajai atletikai – šviesaus atminimo J.Šapalas yra treniravęs ne vieną šalies daugiakovės čempioną.

Visi klysta

„Buvo daug emocijų, abi komandos kovėsi iki pabaigos ir manau, kad žiūrovams tai buvo puikus reginys, – po rungtynių kalbėjo „Žalgirio” vyriausiasis treneris Rimantas Grigas.

Jo nuomone, komanda žaidė kiek geriau. Tiesa, klaidų neišvengė, tačiau tai pateisinama – juk vyksta kova dėl čempionų žiedų.

„Tam tikrais momentais daug lemia psichologija, ne technika, – kalbėjo R.Grigas. – M.Brownas irgi pavargsta. D.Collinsas taip pat negali visą laiką žaisti gerai. Šiandien visi darė daug klaidų, bet viskas baigėsi gerai.”

Kaune nebus lengva

„Lietuvos ryto” vyriausiasis treneris Aleksandras Trifunovičius liko nepatenkintas, kaip auklėtiniai pradėjo pratęsimą: „Žinau, kur klydome. Abiejų komandų žaidime buvo ir pakilimų, ir nuosmukių. Dabar „Žalgiris” vienu žingsniu mus lenkia. Tikiuosi, Kaune mums pavyks sužaisti taip, kaip „Žalgiriui” pavyko mūsų arenoje.”

„Manau, ir Kaune nebus lengvų rungtynių. „Lietuvos rytas” yra stipri komanda”, – apie ketvirtąsias serijos rungtynes svarstė „Žalgirio” treneris R.Grigas.

Dramatiškos pabaigos

Dviženklę persvarą žalgiriečiams pavyko įgyti žaidžiant trečią kėlinuką, kai penkias minutes „Lietuvos ryto” žaidėjai nesugebėjo pelnyti taškų. Tada po J.Mačiulio dvitaškio kauno ekipa įgijo 13 taškų pranašumą (56:43). Baigiantis paskutiniam ketvirčiui po H.Price’o dvitaškio metimo šeimininkai pirmavo trimis taškais (80:77), bet J.Mačiulis tolimu metimu rezultatą išlygino (80:80). Per likusias pagrindinio laiko sekundes abiejų komandų žaidėjai klydo mesdami baudas: vieną metimą pataikė A.Jomantas, „Žalgirio” lyderiai M.Brownas ir D.Collinsas pataikė tik kartą iš 4.

Atkakli buvo ir papildomas penkias minutes trukusi kova. Likus žaisti 11 sek. H.Price’as baudų metimais rezultatą išlygino (90:90). Po žalgiriečio P.Jankūno vieno taiklaus baudos metimo (91:90) buvo likusios 7 sekundės, kuriomis vilniečiai nepasinaudojo: H.Price’as, ieškodamas progos mesti, kamuolį prarado.

STATISTIKA

„Lietuvos rytas” – „Žalgiris” 90:91 (22:23, 21:24, 14:16, 24:18; 9:10).

„Lietuvos rytas”: K.Bajramovičius 24 tšk. (2-9/13), H.Price’as 19, Ch.Eidsonas 11 (7 atk. kam.), M.Petravičius 10 (6 atk. kam.), M.Nielsenas 8, A.Jomantas 7, M.Gecevičius 4, J.Jordanas 3, A.Šležas ir M.Lukauskis po 2; „Žalgiris”: M.Brownas 27 (3-4/6, 7 rez. perd., 4 per. kam.), J.Mačiulis 16, P.Jankūnas (9 atk. kam.) ir D.Markota (10 atk. kam.) po 11, D.Collinsas 10 (5 atk. kam., 5 rez. perd., 5 kld.), M.Kalnietis ir D.Šalenga po 3.

Komandų rodikliai: dvitaškiai – 28/49 (57 proc.) ir 17/35 (49 proc.), tritaškiai – 5/18 (28) ir 13/25 (52), baudos – 19/25 (76) ir 18/34 (53), kamuolys atkovotas 36 ir 37 kartus, rezultatyviai perduotas 12 ir 18, perimtas 7 ir 8, prarastas 14 ir 13, blokuotas 4 ir 2 kartus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.