„Mažeikių naftos” degalai – net Naujojoje Zelandijoje

Lenkijos koncerno „PKN Orlen” valdomos „Mažeikių naftos” degalai pasiekia tolimiausių valstybių degalines. Lietuviško benzino galima rasti net Naujojoje Zelandijoje.

Prieš kelias dienas prie Naujosios Zelandijos krantų prisišvartavo milžiniškas tanklaivis, atgabenęs tokį kiekį degalų, kokio pakaktų pripildyti pusės šios salos automobilių bakų. Visi šie degalai buvo atgabenti iš Lietuvos. Beveik 230 metrų ilgio laivas, atplukdęs 100 mln. litrų degalų, buvo pakrautas kovo pradžioje, rašo „Klaipėda”.

BP kompanijos, importuojančios degalus iš Lietuvos į Naująją Zelandiją, atstovė Diana Streč (Diana Stretch) pareiškė, kad Lietuva – viena iš nedaugelio pasaulio šalių, iš kur gali būti gabenami degalai į Naująją Zelandiją. Mat Lietuvoje gaminamo mažo sieringumo benzino sudėtis atitinka griežtus tenykščius aplinkosaugos reikalavimus.

Įmonė Naujojoje Zelandijoje gali pagaminti pusę šaliai reikalingo benzino, todėl jį tenka importuoti.

„Mažeikių naftos” atstovas spaudai Jacekas Janas Komaras sakė, kad BP bendrovė yra viena didžiausių naftos produktų užsakovių. „BP degalus iš mūsų perka šimtais tūkstančių tonų. Turime kelis stambius naftos produktų pirkėjus, kurie perparduoda Lietuvoje pagamintus degalus į visas pasaulio šalis. Taip lietuviški degalai atsiduria Suomijoje, Naujojoje Zelandijoje ar JAV”, – aiškino jis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.