Klaipėdos „Žuvėdra” iškovojo sidabrą

Iš Vokietijos, kur vyko Europos Lotynų Amerikos ansamblių sportinių šokių čempionatas, Klaipėdos universiteto pagrindinė „Žuvėdros” komanda antrus metus iš eilės grįžta pasipuošusi sidabro medaliais.

Skaistės ir Romaldo Idzelevičių auklėtiniai finale nusileido čempiono titulą išsaugojusiam Brėmeno „Grun-Gold-Club” kolektyvui.

Iš viso Europos čempionate varžėsi dvidešimt ansamblių iš dvylikos šalių. Antroji „Žuvėdros” komanda taip pat iškopė į finalą, aplenkė Cviolfaksingo HSV (Austrija) bei Minsko „Maros” (Baltarusija) kolektyvus ir užėmė penktąją vietą.

Šešis kartus Europos čempionais tapusi „Žuvėdros” pirmoji komanda sidabro medalius iškovojo antrus metus iš eilės. „Žuvėdra” Europos čempionato auksą yra laimėjusi 1999, 2001, 2003-2006 metais.

Bronzos medaliai teko „TSG Bremerhaven” (Vokietija) komandai, o ketvirta liko Tiumenės „Vera” iš Rusijos.

„Mes buvome geriausi, – vakar „Lietuvos žinioms” sakė R.Idzelevičius. – Parodėme naują programą „Džeimsas Bondas”, žiūrovai mūsų šokėjams plojo atsistoję, o po vokiečių ansamblių pasirodymų tik vienas kitas atsistodavo paploti.”

Lietuvos šokėjai sulaukė aukščiausio Rusijos ir Lietuvos teisėjų vertinimo, Vokietijos, Čekijos, Belgijos ir Anglijos arbitrai „Žuvėdrai” skyrė antrąją vietą, o austras – trečiąją.

„Per apdovanojimus sulaukėme audringiausių ovacijų, iš visų komandų mūsų šokėjai pelnė daugiausia komplimentų, jog yra geriausi”, – sakė Romaldas, tikėjęsis, kad auklėtiniai Vokietijoje taps čempionais.

Jį maloniai nustebino „Žuvėdros” antroji komanda, kuriai vietos finale jis neprognozavo. Antrasis kolektyvas atliko programą „Brazilija” ir pateko į finalą.

„Mes antrajam ansambliui skyrėme mažiau dėmesio, maniau, kad jaunieji šokėjai dar nėra verti patekti į finalą, tačiau jie susikaupė ir tapo penkti. Tai labai malonus netikėtumas”, – džiaugėsi R.Idzelevičius.

Finalo rezultatai

1. „Gruen-Gold-Club” (Vokietija) – 1 2 1 3 1 1 1

2. „Žuvėdra-1” (Lietuva) – 2 1 2 1 3 2 2

3. „TSG Bremerhaven” (Vokietija) – 3 3 3 4 2 3 3

4. „Vera” (Rusija) – 4 4 4 2 4 4 7

5. „Žuvėdra-2” (Lietuva) – 5 5 5 5 5 5 5

6. Cvelfaksingo HSV (Austrija) – 6 6 6 7 7 6 6

7. „Mara” (Baltarusija) – 7 7 7 6 6 7 4

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.