Vilniuje lankysis Ukrainos prezidentas

Ukrainos prezidentas Viktoras Juščenka pirmadienį atvyksta į Vilnių oficialaus vizito, kurio metu susitiks su Lietuvos prezidentu Valdu Adamkumi ir kitais šalies vadovais.
V.Adamkus ir V.Juščenka pirmininkaus Vilniuje rengiamam Lietuvos ir Ukrainos prezidentų tarybos posėdžiui, po kurio pasirašys bendrą deklaraciją ir dalyvaus dvišalių susitarimų pasirašymo ceremonijoje.

Numatoma, kad bus pasirašytas susitarimas dėl krovinių vežimo maršrutu Baltijos – Juodoji jūra plėtros, memorandumas dėl bendradarbiavimo energetikos srityje bei Vilniaus apskrities ir Kijevo srities administracijų susitarimas dėl prekybinio ir ekonominio, mokslinio techninio bei kultūrinio bendradarbiavimo.

Ukrainos prezidentas taip pat dalyvaus darbo pietuose su premjeru Gediminu Kirkilu ir susitiks su Seimo pirmininku Česlovu Juršėnu.

Genocido aukų muziejuje Lietuvos ir Ukrainos prezidentai atidarys parodą, skirtą Ukrainoje 1932-1933 metais vykusiai Holodomoro tragedijai atminti. Ukrainos prezidentas taip pat pagerbs žuvusiųjų už Lietuvos laisvę atminimą ir padės gėlių Antakalnio kapinių memoriale.

Ukrainos vadovą vizito Vilniuje metu lydės pirmoji ponia Kateryna Juščenka ir šeši šios šalies ministrai.

Pastarąjį kartą V.Juščenka Lietuvoje lankėsi 2007 metų spalį.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.