Meksikoje vyksta kruvina kova su narkotikų prekeiviais

Meksikoje aršūs susirėmimai tarp konkuruojančių narkotikų prekeivių gaujų ir policijos skandina šalį kraujyje, o ypač didelė smurto banga kilo šalies sostinėje ir pasienyje su Jungtinėmis Valstijomis.
Pasak valdžios atstovų, šią savaitę šalyje žuvo apie 100 žmonių, tarp jų – keletas aukšto rango teisėsaugos pareigūnų. Per šiuos metus gyvybių neteko jau per 1100 žmonių.

Atrodo, kad nauja smurto banga neketina nurimti, nepaisant didelio masto karinių operacijų, vykdomų pavojingiausiuose rajonuose.

Iki šiol didžiausių susirėmimų išvengusiame Meksiko mieste įsiplieskę neramumai taip pat kelia didelį nerimą Jungtinėms Valstijoms.

Penktadienį Baltieji Rūmai paragino JAV Kongresą skirti 1,55 mlrd. dolerių (3,46 mlrd. litų) logistikos ir įrangos atnaujinimo programai, kuri turėtų padėti Meksikai ir Centrinės Amerikos šalims kovoti su neteisėta narkotikų prekyba.

Išpuoliai prieš pareigūnus tapo įprastu reiškiniu. Šią savaitę Meksikos sostinėje buvo nužudyti keturi aukšto rango policijos pareigūnai, tarp jų trečias pagal rangą policijos vadas Edgaras Millanas Gomezas (Edgaras Mijanas Gomesas).

Tyrėjai įtaria, kad jį nušovė du smogikai, kuriuos nusamdė šiaurinės Sinalojos valstijos narkotikų kartelis. Šitaip buvo atkeršyta už neseniai įvykdytą 13-os šios grupuotės narių sulaikymą.

Dar du žuvusieji buvo artimi saugumo ministrui Genaro Garcia Luna (Chenarui Garsijai Liunai), kuris penktadienį pareikalavo, kad Meksikos vyriausybė „nežengtų nė žingsnio atgal” vykdant gerai išplėtotą kovos su organizuotu nusikalstamumu programą.

Nuo šių metų pradžios šalyje buvo suimta 5480 Meksikos ir 121 užsienio pilietis, kurie įtariami palaikę ryšius su narkotikais prekiaujančiomis gaujomis, rodo šią savaitę gynybos ministerijos paskelbta statistika.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.