Advokatas įtariamas perdavęs suimtajam telefonus ir narkotikus

Radviliškietis advokatas S.R. įtariamas į Šiaulių tardymo izoliatorių uždarytam savo klientui atnešęs 6 mobiliojo ryšio telefonus ir narkotikų.

Advokatą penktadienį per specialią operaciją demaskavo Šiaulių tardymo izoliatoriaus pareigūnai, bendradarbiaudami su Organizuotų nusikaltimų tyrimo tarnyba ir pasieniečiais.

Pareigūnai teigia atskleidę dar vieną mobiliųjų telefonų bei narkotinių medžiagų patekimo į kalinimo įstaigas kelią.

Po pasimatymo su advokatu, pas suimtąjį A.J. atlikta krata, kurios metu rasti 6 mobilaus ryšio telefonai ir nemažas kiekis, kaip įtariama, narkotinių medžiagų. Draudžiamų daiktų perdavimu įtariamas advokatas S.R.

9 val. 30 min. Šiaulių tardymo izoliatoriaus ikiteisminių veiksmų atlikimo kabinete po advokato ir 38 metų kalinamojo radviliškiečio A.J. susitikimo pareigūnai atliko pastarojo asmens kratą.

Pas suimtąjį buvo rasti penki cigarečių pakeliai, kuriuose slypėjo mobiliojo ryšio telefonai, dar vienas telefonas rastas paslėptas prie A.J. kūno.

Pasitelkus tardymo izoliatoriaus medikus, suimtojo tiesiojoje žarnoje rasta į prezervatyvą supakuotų, kaip įtariama, psichotropinių bei narkotinių medžiagų: tablečių, miltelių, „žolės”.

Šį daiktinį įrodymą A.J. norėjo sunaikinti, jį prarydamas, tačiau pareigūnai buvo vikresni ir iš suimtojo šį paketėlį atėmė.

Dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Pasak Šiaulių miesto vyriausiojo policijos komisariato, dalyvaujant Advokatų tarybos nariui, buvo apklaustas ir kalinamojo advokatas, 72 metų radviliškietis S.R.

Jam ir kalinamojo žmonai, taip pat susijusiai su šiuo nusikaltimu, dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti pareikšti įtarimai, jiems paskirtos kardomosios priemonės – rašytiniai pasižadėjimai neišvykti iš gyvenamosios vietos.

Artimiausiu metu jie bus pareikšti ir A.J. Anksčiau šis vyras yra ne kartą teistas už vagystes, viešosios tvarkos pažeidimą, neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis, netikrų pinigų paleidimą į apyvartą, neteisėtą šaunamojo ginklo nešiojimą ir sukeltus eismo įvykus, kurių metu buvo sužaloti žmonės.

Telefonų ir narkotinių medžiagų pas suimtuosius ir nuteistuosius aptinkama nuolat. Neretai įkalinimo įstaigų pareigūnai sulaiko ir įtariamuosius, bandančius su maisto produktais ar kitais daiktais perduoti suimtiesiems kvaišalų, telefonų ir kitų daiktų.

Laisvėje esantys suimtųjų draugai bando narkotikus permesti per įkalinimo įstaigų tvoras. Draudžiamais daiktais nešino advokato pastaruoju metu Lietuvoje sulaikyta nebuvo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.