Konferencijos pusfinalyje „Cavaliers” dar be pergalės

Praėjusio sezono NBA finalininkai Klivlendo „Cavaliers” krepšininkai šįkart gali nepasiekti net konferencijos finalo.

Ketvirtadienį per antrąsias Rytų konferencijos pusfinalio rungtynes „kavalieriai”, vedami LeBrono Jameso ir Žydrūno Ilgausko, svečiuose 73:89 (24:17, 12:27, 15:26, 22:19) nusileido reguliariojo sezono nugalėtojams Bostono „Celtics” krepšininkams ir varžybų serijoje iki keturių pergalių atsilieka 0:2.

Lyderis mėtė pro šalį

Ž.Ilgauskas komandoje buvo antras pagal rezultatyvumą: per 30 minučių jis pelnė 19 taškų (9/12, 1-1/2), atkovojo 5 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą ir po du kartus blokavo varžovų metimus bei suklydo.

Už lietuvį rezultatyvesnis buvo tik „Cavaliers” lyderis L.Jamesas, nors net 18 iš 24 jo metimų nepasiekė tikslo. Žaidėjo sąskaitoje – 21 taškas (2-6/20, 3-0/4), 5 sugriebti ir 2 perimti kamuoliai bei 6 rezultatyvūs perdavimai.

Bostono ekipą į antrą pergalę vedė Paulas Pierce’as (19 tšk.), Ray’us Allenas (16) ir Kevinas Garnettas (13 tšk. ir 12 atk. kam.).

Dabar pusfinalio serijos rungtynės persikels į Klivlendą. Trečias mačas vyks šiandien, ketvirtas – pirmadienį.

Vakarų konferencijos pusfinalyje čempiono titulą ginantis San Antonijaus „Spurs” savo arenoje 110:99 įveikė Naujojo Orleano „Hornets” komandą ir sušvelnino serijos rezultatą 1:1.

Geriausiųjų penketai

NBA lyga paskelbė šio sezono geriausių žaidėjų penketus. Į pirmąjį pateko Los Andželo „Lakers” ekipos gynėjas Kobe Bryantas, „Celtics” puolėjas Kevinas Garnettas, Orlando „Magic” vidurio puolėjas Dwightas Howardas, „Hornets” gynėjas Chrisas Paulas ir „Cavaliers” gynėjas L.Jamesas.

Antrąjį penketuką sudaro Fynikso „Suns” gynėjas Steve’as Nashas bei puolėjas Amare’as Stoudemire’as, Jutos „Jazz” gynėjas Deronas Williamsas, Dalaso „Mavericks” puolėjas Dirkas Nowitzki ir „Spurs” puolėjas Timas Duncanas.

Į trečią geriausių žaidėjų penketą įtraukti: „Jazz” puolėjas Carlosas Boozeris, „Celtics” gynėjas Paulas Pierce’as, Hiustono „Rockets” vidurio puolėjas Yao Mingas ir gynėjas Tracy McGrady bei „Spurs” gynėjas Emanuelis Ginobilis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.