Susitikime su meru – ir nemokamas koncertas

Du „Tvarkos ir teisingumo” nariai Vilniaus meras Juozas Imbrasas ir mikrorajono seniūnas Kazimieras Šiaulys pakvietė Justiniškių gyventojus paklausyti estrados solisto Alekso Lemano, praneša Įstatymai draudžia būsimiems kandidatams į Seimą rinkėjus papirkinėti dovanomis, vaišėmis ir nemokamais koncertais, nes jau prasidėjo oficiali politinė rinkimų kampanija.
Kaip praneša LTV „Panorama”, Vilniaus meras neatmeta, kad kandidatuos į Seimą „Tvarkos ir teisingumo” sąraše.

„Sąraše galbūt būsiu – partija nuspręs”, – sakė J. Imbrasas.

Paklaustas, ar balotiruosis K. Šiaulys, Vilniaus meras atsakė: „Taip, jis yra Justiniškių vienmandatėje”.

K. Šiaulys tikina, kad renginys buvo skirtas gyventojams susitikti su meru, pateikti šiam klausimų ir pristatyti jį patį kaip naują Justiniškių seniūną.

„Tikrai ten nebuvo politinis renginys, nebuvo jokio partinio akcento. Tiesiog dalykinis, net ūkiškas mero pokalbis su gyventojais”, – tikino K. Šiaulys.

Paklaustas, kodėl mero ūkiniame pokalbyje su gyventojais reikėjo koncerto, K. Šiaulys sakė: „Todėl, kad aš esu dar ir režisierius”.

„Tai nebūtina aiškintis gyventojams, kad štai: aš – Juozas Imbrasas, Kazimieras Šiaulys, jūs mane rinkite. Dar ne laikas, bus rinkiminė agitacija. Bet tai yra įžanga į rinkimus ir nereikia apsimetinėti – juk žmonės irgi ne kvaili”, – mano Nijolė Steiblienė, Seimo Naujosios sąjungos frakcijos narė.

Justiniškėse taip pat kandidatuojanti į Seimą politikė sako, kad kartu su kitų partijų atstovais kreipsis į Vyriausiąją rinkimų komisiją dėl to, ar nebuvo pažeistas Seimo rinkimų įstatymas.

„Mes lyg žinom, kas yra rinkėjų papirkimas, bet kandidatai pradeda visokiausiais būdais išsisukinėti, akivaizdžius dalykus vaidinti, kad nieko tokio nėra. Kandidatai jau dabar turėtų labai rimtai pagalvoti, kad jų elgesys atitiktų įstatymo reikalavimus, kad už rinkėjų balsus, simpatijas būtų kovojama ne paskatinimais, pinigais, dovanomis ar vaišėmis, koncertais, o kad vyktų kandidatų programų, nuostatų konkurencija”, – tvirtina Zenonas Vaigauskas, Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkas.

Atsakomybė už įstatymo pažeidimą politikams grės, tik kai jie bus įregistruoti kandidatais į Seimą. Tuomet jie turės deklaruoti, ar nebandė papirkti rinkėjų, kol dar nebuvo oficialiai iškėlę savo kandidatūrų, bet jau buvo paskelbta rinkimų kampanija.

Už tokių faktų nuslėpimą ir šiurkštų draudimo papirkti rinkėjus pažeidimą gresia kandidato ar net visos partijos išbraukimas iš Seimo rinkimų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.