Vokietijos policija tiria „Gazprom” filiale dirbančio pareigūno praeitį, susijusią su šnipinėjimu

Rusijos energetikos koncerno „Gazprom” filiale Vokietijoje dirbantis aukštas pareigūnas kaltinamas melavęs apie savo praeitį – darbą slaptojoje Rytų Vokietijos policijoje „Stasi”.
Felixas Strehoberis (Feliksas Štrehoberis), gimęs Rytų Berlyne 1963 metais, dabar dirbantis firmos „Gazprom Germania” finansų direktoriumi, pernai duodamas priesaiką melavo apie savo praeitį, sakė Kelno vyriausiasis prokuroras Guentheris Feldas (Giunteris Feldas).

Šitaip jis viešai pareiškė tik po to, kai žiniasklaidoje pasirodė pranešimų, jog prokuratūra apkaltino F.Strehoberį dirbus buvusiai Rytų Vokietijos slaptajai policijai „Stasi”.

Šio organizacijos archyvuose rasta daugiau kaip 100 dokumentų, iš kurių paaiškėjo, kad F.Strehoberis, būdamas ekonomikos aspirantu Rytų Berlyne, šnipinėjo savo bendramokslius.

Maskvoje nuo 1978 iki 1982 metų studijavęs F.Strehoberis buvo „Stasi” užverbuotas 1985 metais ir tarnavo šiai įstaigai iki Berlyno sienos žlugimo 1989 metais, rodo dokumentai.

Jam gresia kalėjimas iki trejų metų arba bauda už tai, kad prisaikdinamas neigė, turėjęs kokių nors ryšių su buvusia žvalgybos tarnyba.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.