Siūloma leisti vežti statybos atliekas tik dengtose priekabose

Dėl vis didėjančio oro ir aplinkos užterštumo Seimo Ekonomikos komiteto pirmininkė Birutė Vėsaitė siūlo leisti vežti statybines atliekas tik dengtose priekabose.

Tokį Statybos įstatymo pakeitimo projektą ji įregistravo Seimo posėdžių sekretoriate.

Jį priėmus būtų nustatyta, kad statybinės atliekos (atliekos, susidarančios statybos, rekonstravimo, remonto ar griovimo metu) ir birios statybinės medžiagos (smėlis, žvyras, žemės ir pan.) būtų vežamos tik dengtose priekabose ar puspriekabėse arba vežant jos būtų specialiai uždengiamos.

Parlamentarės teigimu, šiuo metu statybinių atliekų ir birių statybinių medžiagų vežimas automobilių transportu nėra teisiškai reglamentuotas.

Anot B. Vėsaitės, iš praktikos žinomi ir matyti pavyzdžiai, kai iš statybviečių važiuojantys sunkvežimiai kelia didžiulius dulkių debesis, nedengtose priekabose ar puspriekabėse vežamas statybines atliekas, birias statybines medžiagas vėjas sklaido po aplinką. Ypač ši problema paaštrėja miestuose nutirpus sniegui ir suintensyvėjus statybų darbams. Neretai oro užterštumas viršija nustatytas higienos normas.

„Dažniausiai tokio užterštumo priežastis yra iš statybviečių atvirais sunkvežimiais vežamos statybinės atliekos bei birios statybinės medžiagos: smėlis, žvyras, žemės ir pan. Jos dulka, byra ant kelio, teršia aplinką, orą. Miestų komunalinės tarnybos nespėja valyti smėlynais tampančių gatvių, o ir jų laistymas iš esmės tampa beprasmiškas”, – sako B. Vėsaitė.

Ji tikisi, kad priėmus siūlomą įstatymą aplinka bus švaresnė, pagerės ir pačių statybininkų darbo aplinkos kokybė, savivaldybės galės efektyviau ir racionaliau naudoti miestų gatvių valymui skirtas lėšas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.