Kremliuje per iškilmingą ceremoniją naujuoju Rusijos prezidentu prisaikdintas Medvedevas

Kremliuje trečiadienį per iškilmingą ceremoniją naujuoju Rusijos prezidentu prisaikdintas Dmitrijus Medvedevas.
D.Medvedevas perėmė Kremlių iš savo globėjo Vladimiro Putino, kuriam vadovaujant Rusijos ekonomika sparčiai augo, bet buvo pasukta demokratijos varžymo keliu.

Trečiojo per 17 metų po Sovietų Sąjungos žlugimo Rusijos prezidento prisaikdinimas Kremliuje įvyko vidurdienį (11 val. Lietuvos laiku), stebint 2,4 tūkst. svečių.

Ši trumpa, bet pompastiška ceremonija 42 metų D.Medvedevui turi atspindėti Rusijos vyriausybės pasitikėjimą savo jėgomis, ekonomikai augant dėl didžiulio naftos ir dujų eksporto.

Tačiau V.Putinas per aštuonerius savo valdymo metus atšaukė daugelį 10-ojo dešimtmečio demokratinių eksperimentų, sako kritikai, kurie nurodo žiniasklaidos ir parlamento sutramdymą.

55 metų V.Putinas pagal šalies konstituciją negalėjo siekti trečiosios kadencijos, bet užtat taps premjeru, turbūt – ketvirtadienį. Manoma, kad jis darys didelę įtaką iš už neišbandyto D.Medvedevo nugaros.

Pirmasis svarbus D.Medvedevo darbas bus paskirti V.Putiną premjeru, o tada abu politikai, kuriuos Rusijos laikraščiai praminė tandemu, penktadienį pasirodys per karinį paradą Raudonojoje aikštėje.

Du trečdaliai rusų mano, kad V.Putinas būdamas premjeru kontroliuos prezidentą D.Medvedevą ir aukštyn kojomis apvers tradicinę valdžios struktūrą, rodo balandį atlikta centro „Levada” apklausa.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.