Kinijoje mirtinu enterovirusu užsikrėtė beveik 12 tūkstančių vaikų, nuo šios infekcijos mirė 26 mažyliai

Kinijoje mirtinu enterovirusu 71 (EV71) jau užsikrėtė beveik 12 tūkst. vaikų, 26 mažyliai nuo šios infekcijos jau mirė. Pacientų amžius nesiekia 6-erių, o didžiumai jų nėra nė dvejų, pranešama tinklalapyje newsru.com, kuris remiasi laikraščiu „China Daily”.
Epidemija plinta labai sparčiai. Infekcija jau persimetė į daugelį kitų šalies rajonų: pietinėje Guangdongo provincijoje ši liga jau pareikalavo trijų vaikų gyvybių, o užsikrėtusiųjų ten užregistruota 1692.

Šimtai atvejų užfiksuota centrinėse Henano ir Hubėjaus provincijose. Infekcija prasismelkė ir į šalies šiaurę – Šansi provinciją, taip pat sostinę Pekiną – ten užregistruoti 1482 atvejai.

Kinijos sveikatos apsaugos ministerija įspėjo, jog padėtis blogės: valdininkai prognozuoja, kad intensyviausiai bus sergama birželį-liepą.

Kovai su epidemija sudaryta specialus štabas, kuriam vadovauja sveikatos apsaugos ministras.

Liga, kuri daugelyje išsivysčiusių šalių praktiškai visiškai išnyko dar prieš kelis dešimtmečius, tankiai apgyventuose Kinijos rajonuose paplito dėl antisanitarinių sąlygų.

Pagrindiniai simptomai yra karščiavimas ir išbėrimai ant rankų ir kojų.

EV71 sukeliamai ligai gydyti nėra vaistų, taip pat nėra skiepų nuo jos. Enterovirusai, kurie plinta daugiausia per kontaktus su pūslelėmis ant ligonių kūno ar išmatomis, gali sukelti stiprų karščiavimą, paralyžių ir smegenų pabrinkimą. Sunkiausiai serga vaikai iki 2-jų metų.

Rimčiausias pavojingos infekcinės ligos protrūkis Kinijoje užregistruotas 1998 metais Honkongo teritorijoje, kuomet ten susirgo daugiau kaip 129 tūkst. vaikų, 78 jų mirė.

Šiemet infekcija pradėjo plisti Anhujaus provincijoje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.