Kaune Karaliaus Mindaugo prospektu motociklai nebevažinės

Pačiame Kauno centre esančiame Karaliaus Mindaugo prospekte visiškai uždraudžiamas motociklų eismas. Saugaus eismo komisija nusprendė, kad kitų priemonių, kaip pažaboti čia naktimis motociklais siautėjantį, sau ir kitiems eismo dalyviams pavojų keliantį jaunimėlį, nei policija, nei savivaldybė neranda.

Komisijos nuomone, ratuotą jaunimą, pamėgusį dar vieną miesto centro vietą – aikštelę prie Kauno pilies, turėtų drausminti vakare bei naktį čia atsirasiantis kelio ženklas, draudžiantis automobilių eismą. O dieną, Kauno miesto mero Andriaus Kupčinsko siūlymu, vietos aikštelėje automobiliams statyti netrukus bus apmokestintos.

„Keistokai atrodo tokia tvarka. Dieną jaunimas toje aikštelėje visai nesirodo. Čia dažniausiai stovi turistiniai autobusai. Chuliganams, kurie suvažiuoja prie pilies naktimis, draudžiantys ženklai mažai padės”, – Eltai sakė miesto tarybos narys Kęstutis Mikėnas.

Pasak jo, jei norime ten tvarką įvesti, turėtume pasirūpinti, kad policijos patruliai čia dažniau užsuktų ir nubaustų prasižengusius. „Kita vertus, jaunimui irgi reikia kažkur rinktis. Tai gal jiems kokią kitą vietą suraskime padūkti, aišku, proto ribose ir nepažeidžiant įstatymų”, – sakė K. Mikėnas.

Prieš kelerius metus Pramonės rajone esančios „Urmo” bazės savininkai erdvų savo kiemą naktimis už nedidelį mokestį „užleisdavo” autolenktynininkams. Stebėti jų lenktynių „Urme” susirinkdavo kai kada ir iki tūkstančio gerbėjų. Darbo ir lankytojų turėdavo ir naktį čia dirbantis baras. Tačiau lenktyniaujantys automobiliai trukdydavo mašinoms, naktimis į prekybos miestelį pristatančioms prekes.

Dar vieną vietą neoficialioms lenktynėms jaunuoliai buvo susiradę pakaunėje, ties Giraitės gyvenviete, tačiau naktiniai važinėjimai netrukus ir iš ten buvo „išprašyti”.

„Lenktynininkams” pasiūlyta naudotis už Kauno esančia Kačerginės autolenktynių trasa, kurios nuoma net ir naktį kiekvienam ekipažui nepigiai kainuoja. Todėl retas ryžtasi ten važiuoti pademonstruoti savo ar automobilio pranašumus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.