24 valandas R.Šiškauskas rinko titulus

Lietuvos rinktinės ir Maskvos CSKA (Rusija) puolėjas Ramūnas Šiškauskas, išrinktas naudingiausiu šio Eurolygos sezono krepšininku, tapo trečiuoju žaidėju, kuriam du kartus iš eilės pavyko laimėti Eurolygą su skirtingomis komandomis.

Prieš metus Ramūnas Eurolygoje triumfavo su Atėnų „Panathinaikos” (Graikija). Be geriausio praėjusių metų Lietuvos sportininko, tai yra padarę serbas Dejanas Bodiroga ir lietuvis Šarūnas Jasikevičius.

Po sekmadienio pergalės Eurolygos finale prieš Tel Avivo „Maccabi” (91:77) Ramūnas teigė, jog CSKA žaidėjai turės laiko atšvęsti pergalę, tačiau nevalia pamiršti Rusijos čempionato.

„Mes tai padarėme! Sezonas buvo nepaprastai sunkus, daug žaidėjų patyrė traumas, bet vis dėlto laimėjome Eurolygą, – sakė R.Šiškauskas. – Mažiau nei per 24 valandas tapau čempionu, gavau naudingiausio žaidėjo titulą ir patekau į simbolinę čempionato rinktinę. Ką čia bepridursi – tai įspūdinga. Šis Eurolygos sezonas man galbūt sėkmingiausias. Nors pernai laimėjome viską. O šiemet Rusijos taurę jau pralaimėjome. Tačiau nereikia pamiršti, kad dar tęsiasi Rusijos čempionatas, todėl kelias dienas pailsėsime ir toliau sieksime pergalių.”

R.Šiškauskas buvo pripažintas naudingiausiu 2007-2008 metų Eurolygos sezono žaidėju bei išrinktas į pirmą Eurolygos penketuką. Be lietuvio, į jį pateko Terrellas McIntire’as („Montepaschi”), Trajanas Langdonas (CSKA), Terence’as Morrisas (Tel Avivo „Maccabi”) ir Tiago Splitteris („Tau Ceramica”). Šiam penketui prizus įteikė legendiniai krepšininkai Arvydas Sabonis ir D.Bodiroga.

Į antrą simbolinį penketuką pateko Kšyštofas Lavrinovičius („Montepaschi”), Theodoras Papaloukas (CSKA), Bootsy Thorntonas („Montepaschi”), Yotamas Halperinas („Maccabi”) ir Nikola Pekovičius (Belgrado „Partizan”). Beje, praėjusį sezoną R.Šiškauskas buvo išrinktas į antrą simbolinį penketą.

Paklaustas, ką dar galįs nuveikti Europoje, kai jau laimėta Eurolyga ir naudingiausio žaidėjo prizas, R.Šiškauskas atsakė: „Leiskite pasidžiaugti Eurolygos sezono pabaiga. Smagu laimėti Eurolygą, tačiau krepšinio sezonas dar nesibaigė.”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.