Karalius paaiškės Madride

Vėlyvą sekmadienio vakarą Madride (Ispanija) paaiškės naujasis Eurolygos krepšinio karalius. Kovoje dėl sosto dalyvaus ir Lietuvos krepšininkai.

Lietuvius kamuoja traumos

Eurolygos finalo ketverto turnyre padėti savo komandoms galės tik du lietuviai – Ramūnas Šiškauskas (Maskvos CSKA) ir Kšyštofas Lavrinovičius (Sienos „Montepaschi”).

Į Madridą atvyko ir kitas „Montepaschi” žaidėjas iš Lietuvos Rimantas Kaukėnas, tačiau jis dar tebesigydo sunkią kryžminių kelio raiščių traumą ir nėra pasirengęs rungtyniauti.

Vitorijos „Tau Ceramica” puolėją Simą Jasaitį jau senokai kamuoja klubo skausmai, dėl kurių jis praleido paskutines trejas Ispanijos ACB čempionato rungtynes.

S.Jasaitis jau dalyvavo paskutinėje ekipos treniruotėje prieš finalo ketverto turnyrą, bet abejojama, ar jis šiandien galės žaisti pusfinalio rungtynėse su CSKA. Baskų klubo atstovai abejoja lietuvio galimybėmis išbėgti į aikštę Madride.

Kitame pusfinalyje „Montepas­chi” išmėgins jėgas su Tel Avivo „Maccabi”. Sekmadienį pusfinalių nugalėtojai grumsis finale.

Laurai kabinami CSKA

„Šiuo metu CSKA demonstruoja labai kokybišką krepšinį ir turi finalo ketverto varžybų patirties. Manau, realiausia, kad čempionu taps Maskvos klubas”, – varžybų išvakarėse sakė serbas Dejanas Bodiroga.

CSKA yra turtingiausias Europos klubas, kuriame surinkti geriausi krepšininkai, o šiam ansambliui diriguoja krepšinio profesoriumi tituluojamas italas Ettore Messina. Be to, maskviečiai į Eurolygos finalo ketvertą pateko šeštą kartą iš eilės.

Pernai finale Atėnų „Panathinaikos” nusileidęs Rusijos gigantas į Madridą atvyko revanšo. Tenkinti praėjusiais metais neišpildytų ambicijų nereikia vieninteliam CSKA nariui Ramūnui Šiškauskui.

Lietuvis gali pasiekti unikalų rezultatą – tapti pirmuoju krepšininku, kuris Eurolygos karaliumi tapo du sykius iš eilės, debiutuodamas naujoje komandoje. Pernai R.Šiškauskas blykstelėjo „Panathinaikos” gretose.

„CSKA sau kelia vienintelį tikslą – laimėti Eurolygą. Aš taip pat noriu laimėti antrą kartą su nauja komanda. Tačiau finalo ketverte nėra silpnų varžovų. Turime būti labai susikaupę, nes vienintelis pralaimėjimas gali sužlugdyti visas viltis”, – kalbėjo R.Šiškauskas.

Kovos ir jaunimas

Vakar Madride kovas dėl čempionų titulo pradėjo ir Eurolygos jaunimas. Šiose varžybose nugalėtojų titulus gina Kauno „Žalgirio” krepšininkai.

Iš pernykštės čempionų ekipos „Žalgirio” sudėtyje liko vienintelis Donatas Motiejūnas, nes turnyre gali dalyvauti tik 1990 metais ir vėliau gimę krepšininkai.

Jaunimo turnyre debiutuoja naujai suburtas Vilniaus „Lietuvos ryto” kolektyvas, kurio pagrindą sudaro Šarūno Marčiulionio krepšinio akademijos ir Vilniaus krepšinio mokyklos auklėtiniai. Vilniečiai į finalinį etapą Madride pateko po sėkmingai sužaistų atrankos varžybų Belgrade (Serbija).

„Lietuvos ryto” vaikinai vakar 74:72 įveikė Zagrebo „Cibona”. A grupėje taip pat žaidžia Barselonos „Axa FCB” ir Belgrado „Crvena zvezda”.

Jaunieji žalgiriečiai rungtyniaus B grupėje su Tel Avivo „Maccabi” (Izraelis), Belgrado FMP (Serbija) ir Madrido „Real” (Ispanija).

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.