DNR testai įrodė, kad dukrą kalinęs austras yra jos vaikų tėvas

DNR testai antradienį patvirtino, kad Josefas Fritzlis (Jozefas Friclis) yra šešių išgyvenusių savo kalintos ir seksualiai išnaudotos dukters vaikų tėvas, pranešė tyrimą atliekantys pareigūnai.
73 metų vyriškis visą likusį savo gyvenimą gali praleisti už grotų, jei bus pripažintas kaltu dėl kraujomaišos ir neteisėto laisvės atėmimo šioje Austriją sukrėtusioje byloje, sakė prokurorai.

Anksčiau J.Fritzlis stojo prieš teismą, kuris nusprendė, kad jis ir toliau bus sulaikytas. Per posėdį jis beveik nekalbėjo ir atsisakė tiesiogiai atsakyti į kaltinimus.

„Jam gresia kalėjimas iki gyvos galvos, jei bus nustatytas žmogžudystės faktas”, – sakė kaltintojų atstovas Gerhardas Sedlacekas.

Antras kaltinimas dėl išžaginimo, kuris sukėlė nėštumą, reikštų tik „kalėjimą nuo penkerių iki 15 metų”, pridūrė jis.

Už kraujomaišą kalėjimo bausmė neskiriama, tačiau už neteisėtą laisvės atėmimą galima skirti kalėjimą iki 10 metų, nurodė G.Sedlacekas ir pridūrė: „Pagal Austrijos įstatymus, šios bausmės nesumuojamos”.

Teismo procesas turėtų trukti kelis mėnesius.

Pasak pareigūnų, DNR testai neabejotinai parodė, kad J.Fritzlis yra šešių vaikų, kurie gimė Elisabeth kalinimo metais, tėvas. Septintas vaikas mirė netrukus po gimimo, o J.Fritzlis policijai prisipažino, kad jo kūnelį sudegino šiukšlių deginimo krosnyje savo pastate.

Kaip tik dėl to jį būtų galima apkaltinti žmogžudyste, jei prokurorai nuspręstų, jog jis nieko nepadarė, kad tas vaikas nemirtų.

Tuo tarpu gydytojai, jo 42 metų dukrą Elisabeth (Elizabet), kuri rūsyje po šeimos namu buvo kalinama 24 metus, ir jos vaikus, saugodami juos nuo išorinio pasaulio, kurio jie beveik nepažįsta, laiko izoliatoriuje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.