Nėra jokių požymių, kad Austrijos kraujomaišos byloje motina buvo bendrininkė

Kol kas nėra jokių požymių, kad austro, kuris 24 metus rūsyje kalino ir seksualiai išnaudojo savo dukterį, žmona bendrininkavo vykdant šiuos nusikaltimus, antradienį paskelbė tyrėjai.
Tačiau policija aiškinasi, ar tas vyras turėjo kitų bendrininkų, galėjusių padėti jam įrengti rūsį, kuriame jo 42 metų duktė buvo kalinama nuo 18 metų amžiaus.

„Tai niekaip nebuvo parodyta ar patvirtinta”, – per spaudos konferenciją sakė tyrimui vadovaujantis Franzas Polzeris (Francas Polceris), atsakydamas į klausimą, ar 69 metų Rosemarie Fritzl (Rozmarie Fricl) galėjo žinoti, kad jos 73 metų vyras Josefas (Jozefas) daugiau kaip du dešimtmečius ankštame belangiame rūsyje po šeimos namu kalina vieną jų dukrą, Elisabeth (Elizabet), ir seksualiai ją išnaudoja.

Kraujomaišos auka tapusi duktė nuo tėvo pagimdė septynis vaikus, kurių trys buvo kalinami rūsyje drauge su ja ir niekada nematė dienos šviesos ar išorinio pasaulio iki pat jų dramatiško išvadavimo praėjusį savaitgalį.

„Tai, kad septynių vaikų motina padėtų tų vaikų tėvui prižiūrėti dar septynis vaikus, kurių jis susilaukė su savo paties dukra, prieštarautų bet kokiai logikai”, – sakė F.Polzeris.

Vis dėlto policija susidomėjo šarvuotomis plieninėmis durimis su elektroninėmis spynomis, už kurių įrengta bunkerį branduolinio sprogimo atvejui primenanti ir į kambarius padalyta 60 kv. m patalpa.

„Nurodėme atlikti tų durų ir jų užrakto mechanizmo ekspertizę”, – sakė F.Polzeris. Šios ekspertizės tikslas – nustatyti, ar jas įrengti galėjo vienas žmogus.

J.Fritzlis 8-ojo dešimtmečio pabaigoje gavo leidimą įrengti bunkerį, kuriame iš pradžių buvo tik vienas kambarys. Daugiau kambarių buvo įrengta gimus vaikams.

J.Fritzlis spynos kodą policijai sekmadienį pasakė tik po kelias valandas trukusio tardymo.

Antradienį policija atliko kratas dar penkiose J.Fritzliui priklausančiose valdose, bet daugiau panašių rūsių nerado.

Paklaustas apie Tailande atostogaujančio J.Fritzlio nuotraukas, kurios buvo padarytos 10-ajame dešimtmetyje, F.Polzeris sakė, jog nebūtinai dar kažkas turėjo viską žinoti ir tiekti aukoms vandenį bei maistą, kol J.Fritzlio nebuvo.

Bunkeryje buvo kambarys atsargoms, kurių buvo galima prikaupti kelioms savaitėms, sakė jis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Nėra jokių požymių, kad Austrijos kraujomaišos byloje motina buvo bendrininkė"

  1. abejojantis

    dsd tiek metu zmona nesamone,kad tiek metu galejo slepti be zmonos zinios.Negi jai nekilo noras suzinoti,kas uz tu duru?Ji turejo kazka itarti.Juk vyras turejo pirkti maista,rubus,pasitaikydavo ,kad kaliniai susirgtu.Be to jis ten turejo praleisti nemazai laiko.24m-ne 24 dienos!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.