Atlyginimai didės ir socialinį darbą dirbantiems žmonėms

Socialinį darbą dirbantiems žmonėms 2009 metais darbo užmokestį numatoma didinti 30 procentų, o 2010-2011 metais – po 15 procentų.

Tai numatoma Vyriausybės antradienį patvirtintoje Ilgalaikėje socialinį darbą dirbančiųjų darbo užmokesčio didinimo ir socialinių garantijų gerinimo 2008-2011 m. programą.

Pagrindinis šios programos tikslas – didinti socialinį darbą dirbančiųjų darbo užmokestį, mokyti juos saugos darbe, aktyvinti veiklą, didinti jų vaidmenį ir prestižą visuomenėje, skatinti šių darbuotojų kvalifikacijos kėlimą.

Laipsniškai didinti socialinių darbuotojų atlyginimą, gerinti jų darbo sąlygas pailginant atostogas, nustatant transporto lengvatas, užtikrinant saugą darbe, skatinti kelti kvalifikaciją – tai tik keletas pagrindinių priemonių, kurios įtrauktos į Ilgalaikę socialinį darbą dirbančiųjų darbo užmokesčio didinimo ir socialinių garantijų gerinimo 2008-2011 m. programą

Minėtoji programa yra skirta socialinių paslaugų įstaigų vadovams ir jų pavaduotojams, socialinių paslaugų įstaigų padalinių vadovams, socialiniams darbuotojams ir socialinių darbuotojų padėjėjams.

Taip pat numatoma pailginti kasmetes atostogas kai kuriems socialinį darbą dirbantiesiems iki 35 kalendorinių dienų. Atsižvelgiant į tai, kad daugelis socialinių paslaugų įstaigų yra kaimo teritorijose, programoje siūloma parengti Transporto lengvatų įstatymo 6 straipsnio dėl kelionės į darbą ir iš darbo išlaidų kaime (miesteliuose) esančiose socialinių paslaugų įstaigose bei seniūnijose kompensavimo.

Siekiant užtikrinti darbo ir sveikatos saugos reikalavimų laikymąsi Socialinės apsaugos ir darbo ministerija dar šiais metais organizuos socialinį darbą dirbančiųjų darbo sąlygų tyrimą ir parengs rekomendacijas, kaip jas gerinti.

Taip pat siūloma atlikti socialinį darbą dirbančiųjų darbo krūvių tyrimą bei kvalifikacijos tobulinimo sistemos ir atestacijos analizę ir pagal pateiktas išvadas parengti atitinkamus naujus teisės aktus ar patikslinti jau galiojančius. Socialinį darbą dirbantiesiems bus organizuojami mokymai, seminarai, konferencijos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.