Kelių rekonstrukcijai šiemet skirta apie 1,5 mlrd. litų

Lietuvos kelių rekonstrukcijai ir priežiūrai šiais metais numatyta apie 1,5 mlrd. litų. Pernai kelininkai darbams panaudojo per 1,1 mlrd. litų, iš tos sumos daugiau kaip 220 mln. litų panaudota vietiniams keliams tvarkyti.

Lietuvos automobilių kelių direkcijos (LAKD) generalinis direktorius Virgaudas Puodžiukas antradienį surengtoje spaudos konferencijoje sakė, kad jau baigta dviejų magistralinių kelių – Vilnius – Prienai – Marijampolė ir Šiauliai -Palanga rekonstrukcija.

Darbai vyko pagal transeuropinio transporto tinklo plėtros projektą. Buvo sustiprinta ir paplatinta danga, įrengtos aplinkosaugos priemonės: pakeisti gyvenamųjų namų langai, įrengta aikštelė pavojingiems kroviniams tikrinti, įdiegtos paviršinių nuotekų sistemos.

Didelis dėmesys skiriamas kaimo žvyrkelių, kurių dar šalyje yra apie 8 tūkst. kilometrų, asfaltavimui. Pernai naudojant Kelių priežiūros ir plėtros programos bei ES paramos lėšas išasfaltuota 256 kilometrai žvyrkelių. Šiais metais asfaltu planuojama padengti 360 kilometrų kaimo kelių.

Pasak direktoriaus V.Puodžiuko, pastaraisiais metais keliuose smarkiai padidėjo sunkiojo transporto srautai. „Via Baltica” magistralėje per trejus metus sunkiųjų transporto priemonių srautas išaugo daugiau kaip 60 proc. Kauno-Utenos-Daugpilio kelyje srautas padidėjo 58 proc.

Kelininkų šiemetinė darbų programa labai įtempta. Panaudojant bendras kelių priežiūros ir plėtros programos bei ES fondų lėšas, kelyje Vilnius – Kaunas- Klaipėda bus stiprinama danga ir kelkraščiai. Klaipėdos – Liepojos kelio ruožą tarp 4-ojo ir 11-ojo kilometrų numatyta rekonstruoti į keturių juostų.

Taip pat bus pradėta Jakų sankryžos rekonstrukcija, tvarkomas ir svarbus kelio ruožas per Grigiškes. Numatyta stiprinti ir platinti kelią ties Radviliškiu, o kelyje Kaunas – Zarasai – Daugpilis bus platinama ir stiprinama danga.

Kelio rekonstrukcijos darbai planuojami šiemet atskiruose krašto kelių Alytus – Simnas – Kalvarija, Marijampolė – Liudvinavas – Krosna, Vilnius – Švenčionys – Zarasai, Trakai – Vievis, Šiauliai – Pakruojis – Pasvalys, Mažeikiai – Plungė – Tauragė ruožuose.

Kelininkai rūpinasi ir eismo saugumu: šiemet bus pastatyta 140 kilometrų atitvarų, rekonstruota 19 sankryžų, įrengta 33 kilometrai pėsčiųjų ir dviračių takų, apšviesta 38 kilometrai kelių ruožų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.