Populistai vėl lyderiauja reitingų lenktynėse

Darbo partija, kaip ir prieš mėnesį, tebėra populiariausia, jai iš paskos seka „Tvarka ir teisingumas”.
Jei Seimo rinkimai Lietuvoje vyktų artimiausią savaitgalį, už opozicinius populistus „darbiečius” balsuotų 9,7 proc. apklaustų Lietuvos gyventojų – daugiau nei prieš mėnesį, kai tokių buvo 8,1 proc.

Kita opozicinė populistų partija „Tvarka ir teisingumas” per mėnesį pakilo iš ketvirtos į antrąją reitingų vietą ir dabar galėtų tikėtis 6,9 proc. apklaustųjų paramos (prieš mėnesį – 5,9 proc.).

Dešinioji opozicinė Tėvynės sąjunga, prieš mėnesį buvusi antra, smuktelėjo viena pakopa žemyn ir dabar pretenduotų į 6,5 proc. (7,6 proc.) apklaustųjų paramos.

Valdantieji socialdemokratai iš prieš mėnesį užimtos trečios pozicijos yra nustumti į ketvirtąją ir su 5,9 proc. (7,3 proc.) ketinančių balsuoti už ją užbaigia sąrašą tų partijų, kurios įveiktų 5 proc. barjerą, kad patektų į parlamentą pagal proporcinę rinkimų sistemą.

Tai rodo BNS užsakymu balandžio 4-10 dienomis bendrovės RAIT atlikta apklausa, kurios rezultatų paklaida neviršija 3 proc.

Trečdalis apklaustųjų nėra apsisprendę, už kurią partiją balsuotų, ketvirtadalis teigė, jog nebalsuotų Seimo rinkimuose.

Balsuosiantys už Darbo partiją dažniau nurodė asmenys, turintys žemiausią perkamąją galią (pajamos vienam šeimos nariui iki 500 litų per mėnesį) bei kaimo vietovių gyventojai (iki 2000 gyv.).

Įgiję pradinį ar pagrindinį išsilavinimą dažniau minėjo balsuosiantys už „Tvarką ir teisingumą”.

Už Tėvynės sąjungą dažniau balsuotų vyresni, 55-74 metų, apklaustieji ir turintieji aukštąjį išsilavinimą.

Už 5 proc. ribos lieka valstiečiai liaudininkai su 2,9 proc., Naujoji sąjunga – 2,8 proc., liberalcentristai – 1,5 proc., krikdemai ir Pensininkų partija – po 1,4 proc. bei nė procento nesurinksiančios „Jaunoji Lietuva” – 0,7 proc., Lenkų rinkimų akcija – 0,6 proc., Rusų sąjunga – 0,5 proc., Centro partija ir Liberalų sąjūdis – po 0,3 proc. bei Pilietinės demokratijos partija – 0,1 proc.

Tiesioginio interviu būdu buvo apklausti 1040 nuolatinių Lietuvos gyventojų, kurių amžius 15-74 metai. Tyrimo rezultatai atspindi visos Lietuvos gyventojų nuomones bei pasiskirstymą pagal amžių, lytį, gyvenamąją vietą, išsimokslinimą, perkamąją galią.

Eiliniai Seimo rinkimai vyks šiemet spalio 12-ąją. Pagal proporcinę rinkimų sistemą vienoje visą Lietuvos teritoriją apimančioje daugiamandatėje rinkimų apygardoje į Seimą išrenkama 70 parlamentarų, likę renkami 71-oje daugiamandatėje apygardoje – jose balsuojama ne už partijų pateiktą sąrašą, bet už konkrečius asmenis.

Iš viso Seime yra 141 vieta.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , .

3 atsiliepimai į "Populistai vėl lyderiauja reitingų lenktynėse"

  1. politikas

    socdemai ir koncervai baigia visa Lietuva parduoti

  2. pilietis

    Liberalcentristai tai jega.

  3. Uršulė

    Kodėl populistai? Kuo daugiau persėkiosite šias partijas, tuo jos bus populiaresnės – už kryžiaus kančias. 😀

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.