„Vėtra” baudžia pernykščius lyderius

Per Lietuvos A lygos futbolo čempionato ketvirtąjį turą įveikusi šalies čempioną „Kauną”, per penktąjį Vilniaus „Vėtra” sutriuškino ir vicečempionę Marijampolės „Sūduvą”.

Nuo lyderių neatsilieka įtikinamą pergalę prieš „Šilutę” iškovojęs Panevėžio „Ekranas”. Ir toliau taškus barsto „Kaunas”, išvykoje lygiosiomis sužaidęs su Klaipėdos „Atlantu”, bei Vilniaus „Žalgiris”, išvykoje nesugebėjęs įveikti „Šiaulių” ir nutraukti užsitęsusios lygiųjų serijos.

Permainos „Sūduvos” neįkvėpė.
Vienvaldės čempionato lyderės pozicijas išlaikiusi „Vėtra” 3:0 sutriuškino antroje varžybų dalyje pakrikusią Marijampolės „Sūduvą”. Rungtynės prasidėjo ramiai. Bene geriausią progą įpusėjus pirmam kėliniui susikūrė svečiai, tačiau saugas Sergejus Kozyuberda nesugebėjo pergudrauti vilniečių vartininko. Netrukus šeimininkai nubaudė svečius. „Vėtros” saugas Gediminas Butavičius prasiveržė dešiniu kraštu ir atliko tikslų perdavimą į baudos aikštelę, kur pasyvius varžovų gynėjus aplenkė „Vėtros” moldavas Viačeslavas Sofroni.

Po pertraukos šeimininkai galutinai palaužė marijampoliečius. Antro kėlinio viduryje po keitimo aikštėje pasirodęs vilnietis Virmantas Lemežis puikiai perdavė kamuolį priekyje esančiam Darvydui Šernui ir šis nuginklavo vartininką Saulių Klevinską.

Po antro įvarčio buvo ir trečias – svečių gynėjų užmirštas V.Sofronis šaltakraujiškai „sušaudė” bejėgį svečių vartininką.

Po rungtynių spaudos konferencijoje pasirodė paskutinį kartą „Sūduvai” vadovavusio Algimanto Gabrio (šią savaitę į jo vietą stojo Igoris Pankratjevas) asistentas Donatas Vencevičius. Treneris negailėjo kritikos gynėjams: „Šitaip pralaimėjus apskritai sunku komentuoti. Komanda žaidė blogai. Gynybos grandyje nebuvo jokios drausmės. Teks rimtai pasikalbėti su vyrais.”

„Vėtros” treneris Virginijus Liubšys kalbėjo: „Pirmas kėlinys buvo lygus. Jei ne įvartis, viskas galėjo pasisukti kitaip. Antrame kėlinyje daugiau dėmesio skyrėme gynybai ir kontratakoms, dėl to ir įmušėme dar du įvarčius. Rezultatu esu patenkintas, žaidimu – ne.”

„Ekranas” autsaiderių nepagailėjo

Panevėžio „Ekranas” savo aikštėje nevargo su „Šilute”, ją nugalėjo 4:0. Jau per pirmąsias 20 minučių susikrovę solidžią įvarčių persvarą (3:0) panevėžiečiai sugniuždė svečius, nesugebėjusius įmušti net garbės įvarčio.

Po rungtynių „Šilutės” strategas Eugenijus Riabovas pripažino, kad jo ekipa neprilygo šeimininkams: „Varžovams nusileidome viskuo. „Ekranas” bėgo, mes – risnojome. „Ekranas” gerai žaidžia, tačiau mes patys darėme klaidų.”

„Ekrano” vyriausiasis treneris Valdas Urbonas sakė, kad per šias rungtynes galėjo pasireikšti jaunesni žaidėjai: „Džiugu, kad įmušėme greitus įvarčius. Rungtynės „baigėsi” 20-ą minutę. Antrame kėlinyje taupydami žaidėjus atlikome tris keitimus. Tiesa, tada paleidome žaidimo vadžias, bet jaunus žmones reikia grūdinti.”

Kauniečiai barsto taškus

Per trečias rungtynes iš eilės pergalės iškovoti nesugebėjo „Kaunas”. Išvykoje mačą su Klaipėdos „Atlantu” jis baigė 1:1. Kauniečiai į Klaipėdą atvyko rungtynių išvakarėse, tačiau tai nepadėjo iškovoti pergalės. Jau 4-ą minutę kauniečiai išsiveržė į priekį, kai už šeimininkų pražangą baudos aikštelėje skirtą 11 m baudinį realizavo Linas Pilibaitis. Antrame kėlinyje klaipėdiečiai žaidė aktyviau ir jų pastangas vainikavo įvartis – Marius Šoblinskas po kampinio pasiuntė svečius į nokdauną. Nors po įvarčio kauniečiai perėmė iniciatyvą, jie nesugebėjo pralaužti šeimininkų gynybinių įtvirtinimų.

Po mačo „Kauno” strategas Artūras Ramoška pripažino, kad žaidimas jo nepatenkina: „Šlubuoja taktika, gindamiesi vyrai neišvengia klaidų, žaidime nemažai techninio broko.”

„Atlanto” vyriausiasis treneris Vaclovas Lekevičius neslėpė nusivylimo dėl neišnaudotos galimybės laimėti: „Savo auklėtinių žaidimą vertinu labai gerai, o rezultatas nelabai tenkina, nes buvome verti pergalės. Pirmo kėlinio pabaigoje kontroliavome padėtį, o antrame žaidėme labai gerai, sugebėjome išlyginti rezultatą ir turėjome puikią galimybę jį persverti.”

„Žalgirio” lygiosios

Per ketvirtas sekmadienio rungtynes Vilniaus „Žalgiris” jau penktą kartą sužaidė lygiosiomis – išvykoje susitikimą su „Šiaulių” klubu baigė 1:1.

Pirmo kėlinio viduryje šiauliečius į priekį išvedė buvęs žalgirietis Aleksandras Romašovas, o prasidėjus antram „Žalgiriui” tašką išgelbėjo 50-ą įvartį Lietuvos pirmenybėse pelnęs Nerijus Vasiliauskas.

„Žalgiris” vėl nepralaimėjo, bet tai menka paguoda. Ekipos strategas Viačeslavas Mogilnas apgailestavo dėl neišnaudotų progų bei užsiminė apie galimą pasitraukimą: „Antrame kėlinyje buvome visiškai prispaudę šeimininkus. Bet sėkmingai atakų užbaigti nepavyko. Žinau, kad galiu būti paprašytas pasitraukti. Jeigu pasitrauksiu, bent jau išeisiu nepralaimėjęs.”

„Šiaulių” treneris Rytis Tavoras buvo patenkintas iškovotu tašku ir auklėtinių žaidimu: „Rezultatas ir žaidimas tenkina. Antrame kėlinyje „Žalgiris” stengėsi išlyginti rezultatą, tad šiek tiek mus užspaudė, bet ir mes turėjome galimybių įmušti.”

STATISTIKA

„Vėtra” – „Sūduva” 3:0 (1:0). Viačeslavas Sofroni 36 ir 73 min., Darvydas Šernas 66 min.

„Ekranas” – „Šilutė” 4:0 (3:0). Egidijus Varnas 8 min., Gediminas Vičius (į savo vartus) 15 min., Vitalijus Kavaliauskas 20 min., Žilvinas Banys 57 min.

„Atlantas” – „Kaunas” 1:1 (0:1). Linas Pilibaitis iš 11 m baudinio 4 min.; Marius Šoblinskas 72 min.

„Šiauliai” – „Žalgiris” 1:1 (1:0). Aleksandras Romašovas 24 min.; Nerijus Sasnauskas 52 min.

Turnyro lentelė (rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1. Vilniaus „Vėtra” 5 3 2 0 8:2 11

2. Panevėžio „Ekranas” 5 3 1 1 8:3 10

3. Kauno FBK „Kaunas” 5 2 1 2 8:4 7

4. Marijampolės „Sūduva” 5 2 1 2 4:8 7

5. Klaipėdos „Atlantas” 5 1 3 1 5:4 6

6. Vilniaus „Žalgiris” 5 0 5 0 3:3 5

7. Šiaulių „Šiauliai” 5 1 2 2 4:6 5

8. Šilutės „Šilutė” 5 0 1 4 5:15 1

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.