Gimęs vaidinti daktarą Hausą

Į TV3 ekraną grįžta charizmatiškasis daktaras Hausas. Jau nuo kitos savaitės televizija pradeda rodyti naujas pernai ypač didelio gerbėjų dėmesio sulaukusio serialo antrojo sezono serijas.

Panašus į herojų

Gregoras Hausas tebevadovauja jaunų specialistų komandai, kurios tikslas – pagal neįprastus simptomus nustatyti ligą, išsiaiškinti jos priežastis ir išgydyti ligonius. Serialo žvaigždė aktorius Hughas Laurie prisipažįsta, kad ne tik jo vaidinamas personažas, bet ir jis pats kaip įmanydamas vengia pašalinių žmonių.

„Man atrodo, kad duodamas interviu esu pažeidžiamas. Aš – savotiškai depresuojantis žmogus, todėl į ateitį stengiuosi žiūrėti kuo šviesiau, o įvairūs klausimai mane vargina – atsakęs į juos nesiliauju galvoti, ką ir kaip pasakiau. Tai tas pats kaip tam tikras kūno dalis padėti ant pjaustymo lentos”, – lygino drovusis dviejų „Auksinių gaublių” savinininkas.

JAV serialas apie neįprastus ir mįslingus ligos atvejus filmuojamas jau nuo 2004 metų. Dėl vaidmens britui H.Laurie pirmiausia teko išmokti amerikietiško akcento. Kaip neseniai prisipažino 48-erių aktorius, uoliai ruošdamasis vaidmeniui jis nusprendė net paeksperimentuoti su nuskausminamaisiais vaistais. Kaip ir jo vaidinamas priklausomybę nuo tablečių turintis herojus, H.Laurie piktnaudžiavo receptiniu vaistu nuo skausmo. Tačiau aktorius pabrėžė, kad to daryti tikrai nerekomenduotų.

Užmirštas tėvynėje

Nuo to laiko, kai keisto būdo, bet genialaus infekcinių ligų specialisto vaidmuo tapo toks sėkmingas, tėvynėje H.Laurie niekas vaidmenų nebesiūlo. „Tarsi paskui mane būtų užtrenkę duris”, – skundėsi iš Oksfordo kilęs, antropologiją studijavęs ir jaunystėje entuziastingai irklavęs britas. Tiesa, seriale jam tenka toks didelis krūvis, jog kitur filmuotis tiesiog nespėtų.

„Mane stebina, kad serialas toks populiarus, – yra prisipažinęs H.Laurie. – Ir nežinau, ar esu dėl to patenkintas. Akis užkliūva, tik kai vaikai yra jį įsijungę. Nepatinka į save žiūrėti. Dar labiau nekenčiu savo amerikietiško akcento. Tikrai nežinojau, kad mano balsas toks monotoniškas ir skamba kaip kokio bukagalvio.”

H.Laurie nuomone, yra nemaža serialo sėkmės paslapčių. Galbūt viena jų – tai, kad daktaras Hausas tiesiog sako, ką mano. Daug kas to norėtų, bet negali. Be to, jis visada veikia užtikrintai – net tada, kai paciento gyvybė pakimba ant plauko. „Juk daugelis mūsų klaidžioja netikrumo rūke. Pavyzdžiui, labai abejoju savo aktoriniais gabumais. Puikiai suprantu, kad tokios sėkmės sulaukiau, nes vaidinu fantastišką personažą pagal puikų scenarijų. Esu tarsi lenktynių dalyvis, vairuojantis greičiausią automobilį. Nesu geresnis už kitus, bet vis startuoju iš pirmos pozicijos.”

Beje, kai H.Laurie gavo scenarijų prieš aktorių atranką, niekaip negalėjo patikėti, kad daktaro Hauso vaidmuo – pagrindinis. Esą šis gydytojas pernelyg „neamerikoniškas” – visai neoptimistiškas, dailiai neapkirptas ir net negyvenantis gražiame bute.

Atskirtas nuo šeimos

Kiek serialo sezonų planuojama, aktorius nežino: „Turbūt televizijoje taip jau yra, kad įkėlęs į ją koją gali likti ir ilgesniam laikui. Jei taip bus, galėsiu čia pasikviesti šeimą. Man būtų daug smagiau, jei jie būtų šalia ir nereikėtų bendrauti su vaikais tik telefonu ar internetu.”

Kol H.Laurie šildosi Kalifornijoje, žmona ir trys paaugliai vaikai gyvena Londone. Nors aktorius tai laiko didžiausiu šio projekto trūkumu, situaciją komentuoja taip: „Jei tikėtume bulvariniais laikraščiais, nuolat gyvenant atskirai nuo šeimos man nebelieka nieko daugiau, tik šokti nuo tilto. Jiems nė motais, kad turiu puikų vaidmenį ir tai yra atsvara liūdesiui.”

Vis dėlto pas psichoterapeutą apėmus liūdesiui H.Laurie nueina. „Amerikoje į mane žiūrėtų su nuostaba, jei to nedaryčiau”, – išsisukinėja aktorius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , , , , .

1 atsiliepimas į "Gimęs vaidinti daktarą Hausą"

  1. juraciukas

    labai smagu matyt si nuostabu filma aciu jums

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.