Europos Komisijos pirmininkas nepritaria olimpiados boikotui

Europos Komisijos pirmininkas Jose Manuelis Barroso (Žozė Manuelis Barozu) penktadienį lankydamasis Kinijoje sakė, jog nepritaria rugpjūtį įvyksiančios Pekino olimpiados boikotui.
„Olimpiada turi būti pasaulio jaunimo šventė ir ji turi būti sėkminga. Štai kodėl esu prieš boikotą”, – po susitikimo su Kinijos premjeru Wen Jiabao (Ven Dziabao) sakė J.M.Barroso.

J.M.Barroso, kuris vadovauja Europos Sąjungos (ES) delegacijai, tai sakė po to, kai Prancūzijos prezidentas Nicolas Sarkozy (Nikola Sarkozi) pareiškė, kad jį šokiravo praėjusio mėnesio smurtas Tibete, ir paragino Kiniją suteikti šiam regionui didesnę autonomiją.

N.Sarkozy ketvirtadienį interviu televizijai taip pat sakė, jog dar nenusprendė, ar dalyvauti rugpjūčio 8-ąją įvyksiančioje olimpiados atidarymo ceremonijoje Pekine, bet pridūrė, kad sieks Europos bendros pozicijos šiuo klausimu.

N.Sarkozy komentarai, kai Prancūzija liepą turi perimti vadovavimą ES, gali šliūkštelėti alyvos į ugnį dėl pastarojo meto neramumų Tibete ir protestų Paryžiuje bei Londone, kurie sutrikdė olimpinio deglo nešimą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.