Lietuvoje – ilgiausias šiais metais savaitgalis

Kitą savaitę Lietuvos gyventojai dirbs tik tris dienas, o ilsėsis -net penkias.
Pagal įstatymus, gegužės 1-oji Lietuvoje minima kaip Tarptautinė darbo diena ir yra nedarbo. Šiemet ji bus ketvirtadienį, todėl Vyriausybė nutarė darbo dieną iš penktadienio, gegužės 2-osios, perkelti į gegužės 10-ąją, šeštadienį.

Tą patį savaitgalį, gegužės 4 dieną, švenčiama ir Motinos diena. Kadangi ji visada švenčiama sekmadienį, prie jos pridedama papildoma laisva diena – pirmadienis. Todėl Lietuvos gyventojai į darbą neis gegužės 1-5 dienomis.

Kitas artimiausias ilgasis savaitgalis bus per Jonines birželį, tuomet Lietuvos gyventojai nedirbs birželio 21-24 dienomis, tačiau į darbą reikės eiti birželio 28 dieną, šeštadienį.

Iš viso šiemet Lietuvos gyventojai turės devynis ilguosius savaitgalius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , .

5 atsiliepimai į "Lietuvoje – ilgiausias šiais metais savaitgalis"

  1. lo

    jau tik pas mus tokios nesamones.

  2. mmmmmm

    Nesamones…………… 👿

  3. ko

    kazkoks apsurdas 🙁

  4. S

    O kam iš viso tas idiotiškas procesas kaip darbas jei babkių turi?

  5. Algimantas

    Vienas idiotas centristas (A.Č) pasiūlė, o kiti tešlagalviai seimūnai pritarė visiškam absurdui, suteikiant papildomas išeigines sekmadieninėms šventinėms dienoms. Čapliko argumentas: žmonės per ilgesnes išeigines geriau pailsės, ir su šviežiomis jėgomis dirbs efektyviau ir našiau. Deja, žmogelis per ilgai užsisėdėjęs Seime, atitrūko nuo realybės. Pirmiausiai, nukenčia darbininkų atlyginimai, nes už nedirbtas dienas nieko negauna. Seimūnams, tarnautojams įstatymas palankus, nes jų atlyginimai nepriklauso nuo per mėnesį dirbtų dienų skaičiaus. Antra, Čaplikas nemato toliau savo nosies, neįvertina alkoholizmo paplitimo Lietuvos visuomenėje. Kam poilsis reikalingas jėgų atstatymui, pakanka dviejų savaitinių išeiginių, o žinant besaikio girtuokliavimo tradicijas, papildomos išeiginės tik nualina didelės dalies darbininkų jėgas. Pasžvalgykite po ilgų išeiginių po statybų aikšteles – pilna su drebančiomis galvomis ir rankomis. Jie „pailsėjo“ ir nieko prieš būtų „pailsėti“ dar. Nekalbu apie visus, bet tendencija yra tokia. Kvailiuoja A.Čaplikas, bet kur kiti, galintys pasipriešinti centristo populisto „užtemimams“

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.