Ukraina, kaip ir Gruzija, pasiskundė dėl Rusijos Jungtinėms Tautoms

Ukrainos užsienio reikalų ministerija Jungtinių Tautų ( JT) būstinėje išplatino pareiškimą dėl „Ukrainai priešiškų” Rusijos vadovybės pareiškimų, sakoma URM pranešime.
Anksčiau pasiskundė dėl Maskvos tarptautinei bendrijai Gruzija.

Oficialusis Kijevas šį pareiškimą paskelbė dėl publikacijų Ukrainos žiniasklaidoje. Jose teigiama, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas susitikęs su savo kolega Amerikoje George`u W.Bushu (Džordžu V.Bušu) per Bukarešto viršūnių susitikimą balandžio pradžioje suabejojo Ukrainos teise vadintis valstybe.

Rusijos ambasadorius Kijeve Viktoras Černomyrdinas pavadino šiuos teigimus „nesąmonėmis”, bet Ukrainos valdžiai tai tebekelia nerimą.

„Mes pareiškiame savo nuogąstavimą dėl Rusijos Federacijos aukštų oficialių asmenų pareiškimų, kurie kelia abejonių Ukrainos teritorijos vientisumu ir yra tiesioginis kišimasis į mūsų vidaus reikalus”, – sakė interviu amerikiečių finansuojamam „Laisvės” radijui Ukrainos nuolatinis atstovas prie JT Jurijus Serhejevas.

Saugumo Taryba trečiadienį Tbilisio prašymu nagrinėjo kitą paaštrėjusį ginčą tarp Rusijos ir Gruzijos, kurios kaltina viena kitą agresija ir tarptautinių rezoliucijų dėl Abchazijos pažeidimu, bet nepriėmė jokio sprendimo.

Rusijos ir Ukrainos, strateginių partnerių ir kaimynių, santykiai pašlijo, kai Kijevas pareiškė ketinimą stoti į NATO. Maskva tai vertina kaip grėsmę savo saugumui. Tačiau neseniai vykusiame NATO viršūnių susitikime Bukarešte Aljansas nepakvietė Ukrainos ir Gruzijos nedelsiant prisijungti. Ukrainos prezidentas Viktoras Juščenka tikina Rusiją, kad jo šalies narystė NATO nekelia grėsmės Maskvos interesams.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.