Seimo rūmuose šlitinėjusį socialdemokratą tarkuos etikos sargai

Seimo etikos sargai trečiadienį vėl bandys svarstyti socialdemokrato Gintauto Mikolaičio elgesį, kai praėjusią savaitę šis parlamente pasirodė, kaip įtariama, neblaivus ir net dukart buvo pašalintas iš posėdžių salės.
BNS žiniomis, dar po dienos, ketvirtadienį, G.Mikolaičio elgesį svarstys Socialdemokratų partijos etikos sargai.

„Darbiečio” Manfredo Žymanto vadovaujama komisija G.Mikolaičio elgesį jau svarstė praėjusį ketvirtadienį, tačiau socialdemokratas posėdyje nepasirodė, o komisija nutarė surengti įtariamai neblaivaus Seimo nario sveikatos būklės patikrinimą.

Tuomet Seimo automobiliu G.Mikolaitis buvo nuvežtas į Santariškių klinikas, iš kurių grįžęs aiškino, kad medikai jam nustatė širdies negalavimus, tačiau jokios pažymos apie girtumą ar blaivumą nepateikė.

Pats G.Mykolaitis antradienį Seime viešai atsiprašė už savo elgesį prieš visus kolegas bei užsiminė, jog gali trauktis iš politikos – nebedalyvauti rudenį vyksiančiuose Seimo rinkimuose. Atsiprašyti Seimo kolegų už savo elgesį G.Mikolaitį įpareigojo prieš Seimo plenarinį posėdį posėdžiavusi socialdemokratų frakcija.

Socialdemokratas praėjusį penktadienį atsistatydino iš Raseinių skyriaus pirmininko pareigų, jam taip pat gresia pašalinimas iš socialdemokratų už partijos nario vardo pažeminimą.

Praėjusį ketvirtadienį premjerui pristatant Vyriausybės veiklos ataskaitą, daugiau žurnalistų ir parlamentarų dėmesio sulaukė ne ministrų kabineto vadovas, o G.Mikolaitis, kuris atrodė praradęs orientaciją ir pasimetęs. Todėl parlamentarams teko net du kartus jį varyti iš plenarinių posėdžių salės.

Pasipiktinimą kolegos elgesiu jau išsakė premjeras Gediminas Kirkilas ir Seimo vadovas Č.Juršėnas.

2006 metais G.Mikolaitis padarė avariją Raseinių rajone, pabėgo iš įvykio vietos ir pas teisėsaugininkus pasirodė tik rytojaus dieną. Teisėsaugai nepavyko įrodyti, kad Seimo narys avariją padarė neblaivus, nors būta tokių įtarimų. Susitaikius su avarijoje nukentėjusiu asmeniu, G.Mikolaičiui skirta 3000 litų bauda.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.