Socialinė politika turi būti palankesnė gausioms šeimoms, teigia prezidentas

Prezidentas Valdas Adamkus ragina peržiūrėti valstybės socialinę politiką ir, nemažinant paramos socialinės rizikos šeimoms, didesnį dėmesį skirti daugiau vaikų auginantiems tėvams.
Tokią nuomonę V.Adamkus antradienį išsakė apsilankymo Vilkaviškio rajone metu, kur šalies vadovas bendravo su gausiomis šeimomis, domėjosi jų problemomis, dalyvavo savivaldybėje surengtoje apskrito stalo diskusijoje apie valstybės politiką gausių šeimų atžvilgiu, pranešė prezidento spaudos tarnyba.

Gausių šeimų tėvai išsakė nuomonę, kad valstybė galėtų labiau remti tokias šeimas, nes būtent šioje aplinkoje bręsta jaunoji karta, įgyjamos pagrindinės gyvenimo vertybės. Diskusijos dalyviai pabrėžė, kad didelės ir darnios šeimos nori ne vien tik labdaros ar pašalpų, o galimybių dirbti ir užsidirbti, bei savo įnašu paremti šeimą.

Prezidento nuomone, itin svarbus vaidmuo čia tenka savivaldybėms, bendruomenėms ir nevyriausybinėms organizacijoms, kurios turėtų įvertinti resursus, nustatyti, ar pakankamai lanksčiai organizuojama paramą šeimai.

„Didelė darni šeima – tai geriausia gyvenimo investicija, tai garantuota Lietuvos ateitis”, – panešime cituojamas V.Adamkus.

Apie būtinybę stiprinti valstybės paramą šeimai prezidentas kalbėjo ir savo metiniame pranešime.

Praėjusių metų statistikos duomenimis, Lietuvoje gyveno apie 41 tūkst. gausių šeimų, kuriose auga daugiau kaip trečdalis visų šalies vaikų. 11 proc. tokių šeimų patenka į socialinės rizikos grupę. Statistikos duomenys taip pat skelbia, kad pastaraisiais metais Lietuvoje gausių šeimų mažėja.

Baigdamas apsilankymą Vilkaviškyje prezidentas V.Adamkus parapijos salėje taip pat susitiko su rajono bendruomene.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.