Generalinio komisaro pasikeitimas policijos darbo nepagerino – apklausa

Beveik pusė – 46,3 proc. – Lietuvos didmiesčių gyventojų mano, kad per 100 dienų, kai šalies policijai vadovauja Vizgirdas Telyčėnas, šios institucijos darbas nepagerėjo.
Kaip rodo savaitraščio „Veidas” užsakymu atlikta didmiesčių gyventojų apklausa, 4,4 proc. apklaustųjų mano, kad situacija policijoje pagerėjo, 7,4 proc. respondentų nuomone, V.Telyčėno pirmtakas Vytautas Grigaravičius buvo geresnis vadovas, 40,8 proc. nuomonės neturi.

100 dienų, kai Lietuvos policijai vadovauja V.Telyčėnas, sukanka antradienį, generaliniu komisaru jis tapo 2008-ųjų sausį.

Pasak apklausos, vadovų pasikeitimas nedaug permainų atnešė ir Lietuvos spectarnybų sferoje.

Beveik trečdalis – 27,9 proc. – apklaustųjų, paklausti ar Žimantui Pacevičiui tapus Specialiųjų tyrimų tarnybos vadovu ši tarnyba tapo nepriklausoma nuo politikų ir verslininkų įtakos, nesutinka ir mano, kad STT kaip tik vykdo daugiau politinių užsakymų. 14,7 proc. iš dalies pritaria, kad STT darbas pagerėjo, 3,3 proc. mano, kad STT tapo kur kas savarankiškesnė, 49,6 proc. nuomonės neturi.

41,9 proc. respondentų yra įsitikinę, jog po to, kai Valstybės saugumo departamentui pradėjo vadovauti Povilas Malakauskas, VSD įvaizdis nepagerėjo, 18,4 proc. įsitikinę, kad pagerėjo, o 4 proc. apklaustųjų nuomone, šis įvaizdis dar pablogėjo. 35,7 proc. nuomonės neturi.

P.Malakauskas VSD pradėjo vadovauti praėjusių metų birželį, tuo pat metu Ž.Pacevičius tapo laikinuoju, o nuo spalio ir nuolatiniu STT vadovu.

Balandžio 15-17 dienomis atlikto tyrimo metu buvo apklausta 500 didžiųjų miestų gyventojų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Nuomonė su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.