Latvijos ministrė, atšventusi gimimo dieną už valstybės pinigus, atsistatydino

Latvijos ministras pirmininkas Ivaras Guodmanis penktadienį vakare galų gale priėmė ministrės ypatingiems pavedimams elektroninio valdymo klausimais Inos Gudelės atsistatydinimą.
Premjero atstovas spaudai Edgaras Vaikulis šeštadienį sakė BNS, kad I.Gudelė penktadienį antrą kartą padavė atsistatydinimo prašymą, kilus skandalui dėl to, kad ji praėjusiais metais šventė gimimo dieną už valstybės pinigus.

Pirmadienį I.Guodmanis ketina apsvarstyti susidariusią padėtį su valdančiosios koalicijos partijų atstovais.

E.Vaikulis sakė, kad kol kas anksti kalbėti apie konkrečias kandidatūras, kurios galėtų būti pasiūlytos į pasitraukusios I.Gudelės vietą.

Atsakydamas į klausimą, ar kitas ministras irgi atstovaus Žaliųjų ir valstiečių sąjungai, atstovas spaudai tik pažymėjo: „Viskas numatyta susitarime dėl bendradarbiavimo”.

Skandalas dėl ministrės kilo, kai žiniasklaida pranešė, kad 2007 metų birželio 12 dieną I.Gudelė elektroninio valdymo klausimams iš valstybės lėšų, skirtų seminarui savivaldybių atstovams, surengė savo gimimo dienos šventę.

Žiniasklaidoje pasirodžius straipsniui apie šį įvykį, I.Gudelė į valstybės iždą grąžino beveik 800 latų (apie 4 tūkst. litų), išleistų gimtadieniui švęsti.

Ketvirtadienį premjeras nepriėmė ministrės atsistatydinimo, pažymėdamas, kad I.Gudelė yra viena tų specialistų, kurie būtini vyriausybės darbui „aktualiomis temomis”, kaip pavyzdį premjeras nurodė elektroninės prenumeratos įvedimą.

I.Guodmanis tada nekomentavo Latvijos prezidento Valdžio Zatlerio nuomonės, kad I.Gudelei reikia rimtai pagalvoti apie būtinybę atsistatydinti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.